2017-08-02 10070 views
炎炎夏日與朋友去到旺角SHOPPING,出了一身汗, 朋友就介紹我去一間CAFÉ, 地點係女人街盡頭的登打士廣場, 好易搵。餐廳是Infinity Workshop Cafe。餐廳原來是全層, 地方寬落, 舒適, 冷氣充足, 雅緻裝修 雖然是平日的下午,都有不少人光顧。我地坐近窗邊。看到餐牌有下午茶, 大家一人叫一個茶餐 :1)鮮果配心太軟 $582)黑松露油炒滑蛋牛角包 $58見到隔離枱的特式飲品好靚, 一於加$18試下。童話世界系列- 茉莉童話世界系列- 貝兒等緊食物期間都有些地方影相幾靚, 大家都影左一輪。留意到餐牌有塔羅占卜服務, 加$50可以問一次。記得以前幫襯過其他塔羅占卜都要過百元, 可惜當天占卜師無返。$50真係平。飲品先上, 一上枱, 真係忍不住相機食先, 我地兩杯都係沙冰, 茉莉主要有藍莓, 菠蘿, 荔枝。天氣咁熱真係飲沙冰一流。味道帶少酸, 好開胃。貝兒有蜜桃和菠蘿, 味道好出, 蜜桃和菠蘿同屬帶微酸的水果, 放埋一齊味更加出, 入口較滑。鮮果配心太軟和朋友不斷傾計, 隔左一陣食也做到流心效果, 如果一上枱即切肯定效果仲大。心太軟旁是忌廉, 用心太軟沾上忌廉一併食

我地坐近窗邊。看到餐牌有下午茶, 大家一人叫一個茶餐 :

1)鮮果配心太軟 $58
2)黑松露油炒滑蛋牛角包 $58

見到隔離枱的特式飲品好靚, 一於加$18試下。
童話世界系列- 茉莉
童話世界系列- 貝兒

飲品先上, 一上枱, 真係忍不住相機食先,
我地兩杯都係沙冰,
茉莉

貝兒

鮮果配心太軟
心太軟旁是忌廉, 用心太軟沾上忌廉一併食又不錯。

黑松露油炒滑蛋牛角包
ORDER牛角包時, 職員預先講需時, 上枱時果真熱辣辣, 牛角包不油膩, 滑蛋有淡淡的黑松露香, 滑蛋加上香料, 味覺大增。
黑松露油炒滑蛋牛角包

我地又食又傾又HEA下, 職員又唔會趕你走, 真係一個傾計的好地方。
$76 (Tea)
貝兒