2021-11-27
見到餐廳已經率先推出期間限定聖誕套餐,叫做名品豬扒wee嘩聖誕夜套餐,等我都叫來試吓,賣相好吸引!〈名品大王豬扒〉🥩🐷賣相好吸睛,因為一大塊已經醃製過嘅豬扒完整咁放喺碟上,店員教我地成塊放喺爐上面先,然後慢慢剪成一塊塊,醃料醃得好夠味,煎一陣已經好快熟透。〈各式肉類拼盤〉🥩🐷🥓🐮🦐而呢個套餐仲有包括一個拼盤,包括有蔥蒜牛五花、和牛肩肉、醬油豬五花、雞頸肉、紅蝦。而我比較推介嘅係和牛肩肉同埋雞頸肉,和牛肩肉油脂分布平均,可以做到入口即溶,而雞頸肉因為出邊比較少食到,貪新鮮嘅我覺得個質感同味道都幾唔錯。〈特級牛肋骨〉🥩🐮醃料上同大王豬扒差不多,但係味道上就好大分別,牛肋骨牛尾好香,食起上嚟啖啖肉,份量亦都唔少。〈紅豆沙冰〉🥤〈青檸梳打〉🍹紅豆沙冰對我來講都幾新鮮嘅一款飲品,平時飲紅豆冰就飲得多,但原來整成沙冰飲落都幾清涼,而且有啲碎冰都幾有咬口。而青檸梳打飲落唔太甜,酸酸地,令到成餐飯都好開胃。
〈名品大王豬扒〉🥩🐷
〈各式肉類拼盤〉🥩🐷🥓🐮🦐