2015-01-22 375 views
因為有事去炮台山,攞完嘢再醫肚,見到呢間餐廳,十幾年前在北角返工有食過,那間店已經關閉了,今日來呢度再食!店在一條較暗嘅橫街中,希臘藍白色門面好亮眼,店內貫切藍白色,新傢俬好光鮮,有啲日式西餐廳嘅感覺,環境乾淨!門口店員好笑容,招呼我坐低之後上杯水及餐具!已經下午茶時間,茶餐選擇都多!我未食午餐,所以叫個炒粉!食物好快上枱!老干媽肉絲炒意粉:其實唔知老干媽係乜,上網查先知係中國一種出名嘅辣椒醬,食一啖意粉,已經好鍾意嗰種微辣豆豉香,平時我唔鍾意豆豉,覺得好臭,但呢個辣椒豆豉好香好惹味,意粉有咬口,炒得乾身,肉絲用叉燒,淋身半肥瘦略甜嘅叉燒肉,辣辣地好味!中間夾雜洋蔥絲爽脆!好味道! 熱檸茶:茶餐廳水準,夠濃唔澀,有耳杯方便!店員都好好禮貌,上菜收碟都會招呼一聲!廁所女廁比較窄,不過乾淨企理!仲會用個好靚嘅藍色燈罩放乾花!好靚!希望佢可以保持到!

熱檸茶:茶餐廳水準,夠濃唔澀,有耳杯方便!

希望佢可以保持到!
叉燒肉
老干媽肉媽炒意粉
熱檸茶
2015-01-21
$32 (Tea)
Celebration
New Year's Eve