2010-09-18 103 views
成日聽人講好出名呀,攪到好想食,星期日同yan and yin一齊來試了,大家都有種感覺就係好似返工呀,bec係中環~!老字號古色古香既酒樓,幾懷舊咁呀,個人都鍾意,加上已越來越少舊式茶樓,阿姐推車仔同搶食而加好多酒樓都少了,多數係落order呀.....!至於食物上就覺得普通,可惜食唔到最想食既點心呀><,唔知佢有賣晒定星期日唔整得多了~!有時間會再戰~!魚翅餃~!個賣相幾吸引呀,不過食落同燒賣差唔多味既(只係唔同左個樣),都唔錯~!山竹牛肉~!好普通,不過個人幾鍾意食牛肉~!雞扎~!又係好普通呀~!不過成日覺得喱款點心好似幾難變個味~!燒賣~!等左好耐仲係得普通既燒賣,冇鵪鶉蛋燒賣呀....唔開心.不過照食了,好普通!馬拉糕~!好耐未食過呀,覺得幾好味~!馬拉糕,細個板,不過喱個有係蓮容涵既,幾特別~ha~!蓮容包~!聽講幾好味同出名呀~!即試了~!個涵都幾得呀(真係有月餅既感覺),又唔覺好漏呀,幾好味~!

山竹牛肉~!好普通,不過個人幾鍾意食牛肉~!

馬拉糕~!好耐未食過呀,覺得幾好味~!

馬拉糕,細個板,不過喱個有係蓮容涵既,幾特別~ha~!

魚翅餃
山竹牛肉