小編同朋友行完街之後,夜晚當然要繼續搵好嘢食啦😋,小編上晝食完龍蝦之後,好想繼續搵啲既出名又獨特款式既餐廳🤩。小編既朋友就介紹去瓊華中心一間食韓式烤雞🍗,而平時我哋聽開都係以炸雞為主,而呢間唔知味道又會係點呢?小編們決定再接再厲🍽,就試下呢間「Goobne Chicken」🐣。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈黃金脆烤雞 $188呢款黃金烤雞其實係咖哩味雞肉,因為係出面好多時候黃金都以為係咸蛋🤭。而味道烤出嚟有強烈咖哩香味,滲哂入雞肉到🤤,非常推介。呢一款黃金咖哩雞肉比較適合大眾口味,而且唔辣,香味濃烈,唔怕越食越口寡😳。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈辣椒脆烤雞 $198呢款可能係餐廳比較辣既烤雞,第一啖好強烈既辣味直擊味蕾🤯,之後係口腔慢慢滲透。雖然呢一下感覺好辣,不過辣味既後勁就無咁犀利🤔,係辣椒些少刺激外,無太大特別😲。而且呢款特別要襯熱食,因為涼咗之後既辣味變得有些少怪,整體既味道好有出入🧐。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈韓式雞蛋卷 $148雞蛋卷入面既配材有蟹柳、紅蘿蔔、餐肉、酸瓜🤔。小編一啖可以放得哂入口,入面有爽口又脆既紅蘿蔔同酸瓜帶出甜味🤩,又有雞蛋本身既蛋香,食得好滋味👄
🎈黃金脆烤雞 $188
🎈辣椒脆烤雞 $198
🎈韓式雞蛋卷 $148
雞蛋卷入面既配材有蟹柳、紅蘿蔔、餐肉、酸瓜🤔。小編一啖可以放得哂入口,入面有爽口又脆既紅蘿蔔同酸瓜帶出甜味🤩,又有雞蛋本身既蛋香,食得好滋味👄。
🎈部隊鍋 $160
呢款部隊鍋同出面食到既配材差唔多,有年榚、腸、芝士、餐肉同麵。辣味都同樣未去到辣到噴火,最緊要係越食越上癮🤤。如果作為食烤雞前既一款菜式,係非常開胃同豐富😻。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
今次小編嚟呢間餐廳食烤雞係第一次,感覺同炸雞既脆口感覺異樣不大😮,但同時間烤雞既飲食健康比炸雞好啲。其中小編個人比較鍾意食黃金脆烤雞👍,而且烤雞既款式仲有九款咁多,有興趣既朋友可以嚟到瓊華中心15樓👀,試試呢個韓國烤雞。
辣椒脆烤雞
黃金脆烤雞