2021-08-08 58 views
其實情侶之間,係好應該食下好野,享受下兩人靜靜進餐既感覺。我唔係有錢人家,但係我覺得總要對女朋友好好的,間唔中食一餐好味道,唔迫既晚餐,好好哄一哄女朋友。 今日叫的美食都唔少,餐廳有晚市套餐供應,款式分別有牛排,比目魚柳,仲有羊排。女朋友叫了一份牛排,我今日又特別想食意大利飯,所以就冇再點第二份餐, 餐包都唔簡單架,一份係黑水欖,一份係粟米,兩款餐包都好特別下,特別黑水欖,個味好特別。 點了一份燒茄子伴波菜意大利飯,店員有問我地要唔要將飯做到比較軟,因為普遍係香港人口味,但我地決定都係要正常硬度,因為他亦有提及這是意大利米,其實就係要做到粒粒都有口感,所以我地決定採納佢既建議,原味道上。意大利飯真係煮得唔錯,波菜已經渦係裡面,每粒米都好有口感,又唔會好稀,個汁份量岩岩好。上面有青瓜,茄子等等,每片都係用鹽燒方式所以即使飯係素食,但都做得十分好味。另外係一份澳洲藍龍澳洲藍龍蝦其實比波士頓龍蝦更為實肉,肉質方面更加彈牙,半隻既都覺得好滋味,加上佢唔係太多調味,龍蝦既鮮完全出曬黎。 Strawberry MeringueStrawberry Meringue,酥皮既底,好脆,裡面放滿了Str

其實情侶之間,
係好應該食下好野,享受下兩人靜靜進餐既感覺。

今日叫的美食都唔少,
餐廳有晚市套餐供應,
款式分別有牛排,比目魚柳,仲有羊排。
女朋友叫了一份牛排,
我今日又特別想食意大利飯,所以就冇再點第二份餐,

餐包都唔簡單架,一份係黑水欖,一份係粟米,
兩款餐包都好特別下,
特別黑水欖,個味好特別。

點了一份燒茄子伴波菜意大利飯,
上面有青瓜,茄子等等,每片都係用鹽燒方式
所以即使飯係素食,但都做得十分好味。

另外係一份澳洲藍龍
澳洲藍龍蝦其實比波士頓龍蝦更為實肉,
肉質方面更加彈牙,
半隻既都覺得好滋味,加上佢唔係太多調味,
龍蝦既鮮完全出曬黎。

Strawberry Meringue
Strawberry Meringue,
酥皮既底,好脆,裡面放滿了Strawberry cream, 每一口都好好滑,
再加上士多啤利肉,好fresh