2024-01-28
The Chop House@美麗華廣場今日約咗朋友食飯,然後見呢間餐廳氣氛好似唔差就入去試吓。餐廳啲枱好闊落唔迫,傳統嘅扒房環境,仲有室外座位for happy hour。室內燈光柔和,讓人感到舒適放鬆,而且佢開到比較夜嘅時間,好適合一班人慶祝或者傾吓偈。我哋嗰日都咁啱遇到人慶祝生日,生日甜品包寫字同埋送一張即影即有。佢主打各種排類、Pizza、漢堡和意粉,今次我哋就試咗:所有嘅食品都係普普通通不過不失啦,無失望亦無驚喜,中規中矩。如果你純粹要一個坐得舒服o🍈Parma Ham & Melon Cold Cut Platter拼盤包含咗巴馬火腿、水牛芝士粒、火箭菜和番茄粒和哈密瓜。前菜而言,份量恰到好處,但哈密瓜味道唔夠清甜,火腿亦都略嫌唔夠味,水準略差。🍟Fish & Chips呢個算係本餐廳其中一個推薦嘅菜式!味道係正常Fish & Chips嘅水準,魚肉炸完之後依然嫩滑,炸粉薄脆,幾好食。🥩Flat Iron Steak煎牛扒係呢度其中一款招牌菜,我哋揀咗Medium Rare,佢仲有3款醬汁可以選擇,我哋揀咗普通燒汁。牛扒內裡呈鮮嫰的粉紅色,賣相不錯,食落算係不過不失,肉味未
🍟Fish & Chips
🥩Flat Iron Steak
煎牛扒係呢度其中一款招牌菜,我哋揀咗Medium Rare,佢仲有3款醬汁可以選擇,我哋揀咗普通燒汁。牛扒內裡呈鮮嫰的粉紅色,賣相不錯,食落算係不過不失,肉味未算好出而肉質亦都唔算好鮮嫩。
整體嚟講CP值略低。
🍰Chocolate Fudge Cake
最後喺呢度嘅招牌甜品之一,有着結實嘅質感加上香濃嘅朱古力味配士多啤梨,又有啲似 Brownie,一試難忘。雖然我鍾意食甜嘢,但都覺得略為太甜。