2025-08-05
呢晚想食高質素韓國菜🇰🇷咁就同朋友一齊嚟咗呢間喺尖沙咀嘅韓國🇰🇷餐廳食晚餐🤣店員姨姨攞咗好多碟泡菜嚟,全部都幾好味而我最鍾意嘅可能係傳統嘅大白菜泡菜🤣$200 厚切五花腩、$180 豬梅花肉:厚切五花腩半肥瘦而豬梅花肉大約 80%瘦肉20%脂肪,睇相片應該都一定分得到出嚟邊種係邊種🤣,2種豬肉都非常甘香、軟熟🤩厚切五花腩一燒嘅時候豬油洶湧澎湃而出,真係好香,同埋咁樣燒完之後好多油都出咗嚟就冇咁肥🤩,加上我嘅燒烤技術都算幾好😜,燒到外邊脆脆哋所以特別香口🤣豬梅花肉就瘦身啲,依然好好食仲感覺健康啲添🤣$150 烤黃花魚:黃花魚烤到外皮脆脆哋,魚肉就非常新鮮好魚味,呢個烤黃花魚出奇地香口好食🤣$220「蔘雞湯」:材料包括有大細適中嘅雞一隻、糯米、高麗人蔘、紅棗同埋蒜頭等,材料夠晒豐富🤩,雞湯非常鮮甜,雞肉好軟熟🤣
豬梅花肉就瘦身啲,依然好好食仲感覺健康啲添🤣