2K
約咗朋友喺銅鑼灣食飯,佢話想食泰國菜🇹🇭,咁我即刻響我個人肉電腦裏邊揀咗三間泰國餐廳出嚟😆,俾佢選擇,結果佢揀咗呢間😆叫咗 $288嘅「小曼谷孖寶推介A➕B」,A組有六個餸,B組都有六個餸,A同B組各選一個餸,揀咗「泰式燒盲曹」同埋「小曼谷海南雞(半隻)」,另外再加 $82嘅「泰式炒雜菜」😆-「泰式燒盲曹」:盲曹肉質結實得嚟又滑滑哋,魚肚裏便放咗一支粗香茅同埋好多芫荽☘️,可以辟魚腥又可以增添香味😋;仲有一小碟紅橙色嘅酸甜汁,沾魚食好開胃兼更加惹味😋-「小曼谷海南雞」:泰式🇹🇭海南雞🐓肉質軟熟,仲有一碟淺啡色嘅薑汁,少少辣,沾雞肉食又係好惹味😋-「泰式炒雜菜」:雜菜🥬🥕🍀🧄新鮮爽脆,泰式🇹🇭炒香口、簡單、美味😋

2021-09-06
$200 (Dinner)