2022-09-05
旺角呢間餐廳真係令我好驚喜,因為我無諗過除左好似泰國的環境外,連佢地著既衫🏝️都好有泰國feel,仿佛去左泰國咁。。。🛫話唔講多,我直接黎講食啦~我揀既呢個套餐係包咗110款嘅食物,仲有肉類10幾款可以任食,我特別中意食極上牛舌👅,口感有韌性,我個餐係$288入面包左以下的肉類🗣️🗣️/嚴選特級牛胸腹/丹麥產皇冠豚梅肉澳洲產草飼羊肩肉/美國產下肩胛肉眼/澳洲安格斯肥牛/特級牛胸爽極中牛舌/超抵食‼️‼️‼️除左肉啦,我地3個朋友揀左3個唔同火鍋試~包括養生菇菌清湯鍋、藥膳豬骨白湯鍋同檸檬香茅鍋。。⭕養生菇菌清湯鍋入面啲菇類好多種類,加上紅棗等等材料,超養生又夠味,我都有飲我朋友啲湯,無得敵⭕檸檬香茅鍋係好特別,岩哂我朋友喜歡檸檬又喜歡香茅味道的朋友,佢話放肉落去,別有一番風味⭕藥膳豬骨白湯鍋係我所揀的,豬骨味好濃郁仲有藥材,超夠補身,岩哂時常熬夜的我,補下,食肉同補身都唔夠,仲要試熟食既…❤️❤️我最中意係泰式海南雞,夠滑又夠嫩,串燒夠惹味,加埋沙嗲醬仲有花生味,頂呱呱!整體來講,呢間泰式火鍋無得輸,而且服務態度超好,環境一流,值得一試❣️❣️
話唔講多,我直接黎講食啦~
/嚴選特級牛胸腹/丹麥產皇冠豚梅肉
極中牛舌/超抵食‼️‼️‼️