2017-01-21 1034 views
中環要平平地食個tea,又要有點特色,其實真係考起自己無意經過筷子記,澳門撈麵又好似幾特別,就入去試下。下午茶有包類也有麵,既然主打麵食就試下。下午茶兩餸連野飲$30,落單時阿姐會主動問你加吾加多個餸,加3蚊當然就加啦,$33有三餸麵加飲品好似抵d同港式車子麵一樣自己填寫在枱上既order紙點餸,我就點左澳門包心卷,瑞士雞翼,豬腩肉,麵可揀湯或撈,另外有好幾種汁去選擇,就試推介既沙嗲汁撈粗麵。上枱時見到好似好多沙嗲汁,吾好嫌多,因撈完個麵就發覺吾多澳門包心卷: 其實係魚肉包豬肉,好好味,食到魚肉味,值得一試(9/10)瑞士雞翼:正常夠味,但無咩特別。如不是雞翼迷,可以叫另一些選擇(7/10)豬腩肉:味道吾錯,夠濃味,不過軟骨吾夠稔,如再煮多陣更好(7/10)沙嗲汁: 呢個汁好重要,係呢個撈麵既靈魂吾好見相有好多汁就話太多,撈起上黎就吾夠。沙嗲汁好夠味,吾算重味精,值得推介(8/10)熱奶茶:正常茶餐廳風味,吾錯(7/10)整體感覺吾錯,中環區平靚正推介
中環要平平地食個tea,又要有點特色,其實真係考起自己

上枱時見到好似好多沙嗲汁,吾好嫌多,因撈完個麵就發覺吾多

(9/10)

沙嗲汁: 呢個汁好重要,係呢個撈麵既靈魂
(8/10)
熱奶茶:正常茶餐廳風味,吾錯(7/10)

整體感覺吾錯,中環區平靚正推介