去完大阪對綠茶雪糕念念不忘番到香港係咁搵多人推薦既綠茶雪糕終於係朋友既介紹下黎食呢間星期五晚大約9點食,好好彩唔洗排隊我地total 5人,4個都點綠茶或焙茶組合既雪糕。平均價錢係$48,都算大份,綠茶味超級香濃帶小小苦澀味,絕對比得上係日本食既焙茶味就差小小,感覺茶味唔夠突出,但可能我食左綠茶先食焙茶,變左焙茶口味更加淡。如果叫兩溝既朋友建議食左焙茶先,如果咪陣咪會比綠茶蓋過。配料個人覺得糯米滋好食過白玉,比較chewy。至於黑芝麻味係十個推薦呀!!!但唔好意思我唔記得影相因爲嗅到陣香味就即刻開動!佢配料有白玉,有芝麻脆餅(好食到我想單買),仲有一層似cream既野,除左層cream既比較甜,其他都非常好食!綠茶迷千萬不要錯過!!!
去完大阪對綠茶雪糕念念不忘
番到香港係咁搵多人推薦既綠茶雪糕

終於係朋友既介紹下黎食呢間
星期五晚大約9點食,好好彩唔洗排隊

配料個人覺得糯米滋好食過白玉,比較chewy。

至於黑芝麻味係十個推薦呀!!!
但唔好意思我唔記得影相

綠茶迷千萬不要錯過!!!
2018-09-14
  • 宇治抹茶雪糕配糯米滋