2017-09-20 2435 views
今晚個朋友好有雅慶話想去打邊爐 係旺角好多選擇 花多眼亂 所以由個朋友決定 佢就話食過好一鍋係瓊華11/F 我印象中佐敦都有分店 好彩早到如果唔係就要等好耐 坐低卡位就見到門口好多人了 伙計跟手送上調味料架 基本蒜蓉麻醬沙爹蔥粒 還可以食足2.5 小時 因為價錢經濟實惠 人均$158 + 10 % 任飲任食 啤酒亦只需$10支 甚至某品牌還做promotion $10 5罐添 講真我相信一分錢一分貨 但係火鍋料一定要新鮮囉 湯底更加要有要求 今次我選左椰子雞湯 朋友揀左胡椒鹹菜豬肚湯底 可以各有所好 湯底都足料 食物碌完都會吸收埋d精華 其他配料應有盡有 可惜兩個人食得唔多 所以每樣都少許 啱晒 本人覺得回本必叫海蝦 新鮮肉質彈牙 有膏添 還有蜆 元貝 無限添加 牛柏葉朋友極喜愛 唔係漂到無味個d 牛肉就有手切同美國肥牛 超薄食幾碟都無問題 當然口感唔及散叫咁正 但都可以啦 手打丸同墨魚滑都唔錯 真係多選擇 蔬菜都多選擇同乾淨新鮮 基本野都齊 麵食種類 烏冬 公仔麵 魚皮夠脆口 即食放湯也配合還有加錢嘅店長推介 我見到我鐘意嘅桂花蚌 $68 忍唔住就order左 都新鮮夠爽脆 有

湯底都足料
食物碌完都會吸收埋d精華

牛柏葉朋友極喜愛 唔係漂到無味個d

手打丸同墨魚滑都唔錯 真係多選擇

蔬菜都多選擇同乾淨新鮮 基本野都齊 麵食種類 烏冬 公仔麵

魚皮夠脆口 即食放湯也配合

還有加錢嘅店長推介 我見到我鐘意嘅桂花蚌 $68 忍唔住就order左 都新鮮夠爽脆 有嚼頭 3

2017-09-19
Type of Meal