2019-10-22 3917 views
我很喜歡打邊爐,但是一個人打邊爐很難找地方,一來價錢太貴,二來食物怕一個人吃不完。這間火鍋店九點半後有特價,$138很吸引。手切肥牛,美國肥牛,叫一碟大概有三薄片,水準中間;三寶丸是豬肉丸、鯪魚球和墨魚滑, 我覺得豬肉丸幾好食, 還有釀豆卜和牛丸可以揀;鮮蝦雲吞和韭菜豬肉餃,味道一般。 丸的選擇很多,魚皮餃、芝士腸、干貝燒、龍蝦丸、芝心丸、午餐肉、蟹子丸和蟹柳。 烏冬、即食麵、拉麵,烏冬中等。菜的選擇也很多,有油麥菜、娃娃菜、唐生菜、通菜等等。飲品也是任飲有可樂、零度可樂、忌廉梳打、檸檬紅茶、忌廉溝鮮奶。埋單,加一加乜,大概每人$160落樓, 我覺得平靚正。
這間火鍋店九點半後有特價,$138很吸引。

手切肥牛,美國肥牛,叫一碟大概有三薄片,水準中間;
菜的選擇也很多,有油麥菜、娃娃菜、唐生菜、通菜等等。
埋單,加一加乜,大概每人$160落樓, 我覺得平靚正。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$160 (Last Night Supper)
2019-09-02 2657 views
又一日邊爐日。呢間已經係第三四次食,平時星期一至四係比較抵 但我地個日係星期五 所以要$195。之前食冇book都係自己一張檯 但今次book咗反而要同人搭檯。朋友間傾計並不是太方便。一張大檯分三個鍋~ 揀咗鹹菜豬肚湯D嘢食都ok 算新鮮。但有時候order嘅嘢真係太少份量了,譬如我地四個 order咗一份蜆 結果佢只比三個 or 啱啱好四個。 有個fd超鍾意食蜆 搞到佢要不同不停order🤦🏻‍♀️限時兩個半鐘 食到一個半鐘都差唔多了。總體來講 任食嘅話都幾抵~
又一日邊爐日。
一張大檯分三個鍋~ 揀咗鹹菜豬肚湯
限時兩個半鐘 食到一個半鐘都差唔多了。
總體來講 任食嘅話都幾抵~
2019-08-30
2019-08-26 1417 views
一班老友打邊爐又唔想喺屋企開枱,出到旺角又唔知去邊落腳?好一鍋應該係大家嘅選擇,2.5小時嘅任食火鍋唔單止可以一飽口福食到滿載而歸,更可以比足夠時間大家去傾計閒聊,仲要有任飲汽水+任食乳酪雪糕,坐到2.5鐘投其所好!特別推薦大家食*海蝦*同埋*美國肥牛*!

特別推薦大家食*海蝦*同埋*美國肥牛*!
2019-08-15 1577 views
星期日晚太疲倦,跟幾個朋友見面後決定打邊爐!但臨時決定又沒有訂位,即時想到好一鍋。其實一直以來大家都只提另一家同大廈的火鍋店,很少提這間,但我吃過兩間其實分別不大,而這間通常也不用排隊,我也不是很明白,但不緊要,可以吃就已經很開心我們一行5人,只可以選一個,便選了沙嗲湯底。他的精選海鮮是這款蜆,頗為新鮮。蝦是一定要點的!肉質彈牙沒有雪味,一流!牛肉不過不失。配菜不錯,蟹柳好食。個人十分推介這款牛蒡茶,沒有糖,打邊爐又熱氣,這款十分好!食得好,坐也不錯!

我們一行5人,只可以選一個,便選了沙嗲湯底。

他的精選海鮮是這款蜆,頗為新鮮。
蝦是一定要點的!肉質彈牙沒有雪味,一流!

牛肉不過不失。
配菜不錯,蟹柳好食。
個人十分推介這款牛蒡茶,沒有糖,打邊爐又熱氣,這款十分好!

食得好,坐也不錯!
2019-07-28
2019-07-29 1287 views
太耐無食火鍋,所以決定今晚打邊爐!係旺角,太多火鍋可以選擇,今晚決定去呢一間好一鍋!以前都食過,覺得唔錯所以再返黎食過🤤🤤🤤今次叫左沙嗲湯底,味道唔錯,唔會太咸,可惜沙嗲味唔夠濃最鐘意係到食海鮮,海蝦彈牙夠新鮮,蜆都算大隻,而且無沙,好好味牛肉正常水準,唔算太肥,但係可能雪得太耐,有啲結左冰痴實左隻碟羊肉好重羊肉味,我個人黎講就麻麻地豬頸肉好爽滑鵝腸夠肥彈牙,滾左3分鐘就食得,仲要無點縮水,一流🤤🤤今次個敗筆係粟米壞左有怪味☹️☹️☹️其他都無問題食物好多選擇,係旺角呢個價錢同質素,我覺得係非常唔錯的另外仲有雪糕同過十款汽水飲品,好多選擇👍🏻👍🏻
太耐無食火鍋,所以決定今晚打邊爐!
係旺角,太多火鍋可以選擇,今晚決定去呢一間好一鍋!
以前都食過,覺得唔錯所以再返黎食過🤤🤤🤤
今次叫左沙嗲湯底,味道唔錯,唔會太咸,可惜沙嗲味唔夠濃
羊肉好重羊肉味,我個人黎講就麻麻地
豬頸肉好爽滑
鵝腸夠肥彈牙,滾左3分鐘就食得,仲要無點縮水,一流🤤🤤
今次個敗筆係粟米壞左有怪味☹️☹️☹️其他都無問題
食物好多選擇,係旺角呢個價錢同質素,我覺得係非常唔錯的
另外仲有雪糕同過十款汽水飲品,好多選擇👍🏻👍🏻
2019-07-28
2019-07-12 761 views
7月10日因為下雨即日改訂這火煱店。MK我不常來(太太太多人嘛), 手機當羅盤, 找到大廈, 一眼已兒到指示往電梯完全沒難度。訂了18:30入座, 抵達只幾枱客。環境尚算寛裕 (最怕迫又窄火鍋店)。3人坐卡座 , 亦非常舒適飲品任飲選擇算多(酒精類另計...公平吖!)甜品得雪糕,略嫌少了點...老闆添d啦唔該點了單底 椰子鷄鍋 (3人只可點一底咋)唔錯嘅… 色香味齊! 混醬也很衛生, 每枱一列任混。混完侍應會取走。食物基本種類有齊 牛羊豬鷄魚內藏菜類丸子... 幾鮮。牛肉片, 漿爆肉丸, 九肚魚 響鈴亦正 羊有少少騷是正常吧 海鮮有蝦蜆等 都新鮮找數每會唔做180蚊, 朋友大呼 好抵!可以再encoreps.女厠叫做可以接受, 唔係太太核突污糟咁囉
7月10日因為下雨即日改訂這火煱店。

完全沒難度。

3人坐卡座 , 亦非常舒適

飲品任飲選擇算多(酒精類另計...公平吖!)
甜品得雪糕,略嫌少了點...老闆添d啦唔該

點了單底 椰子鷄鍋 (3人只可點一底咋)
椰子鷄鍋底(免費)

唔錯嘅… 色香味齊!

混醬也很衛生, 每枱一列任混。混完侍應會取走。
自行混漿

響鈴亦正
羊有少少騷是正常吧
海鮮有蝦蜆等 都新鮮

找數每會唔做180蚊, 朋友大呼 好抵!

可以再encore

ps.女厠叫做可以接受, 唔係太太核突污糟咁囉
2019-07-10
椰子鷄鍋底(免費)
自行混漿
  • 漿爆肉丸
  • 九肚魚
2019-07-07 601 views
今日同一班波友gathering,朋友提議嚟呢間食火鍋放題,再訂一間房,我哋都有成八九個人,訂房嘅話要加$300 total,咁多個人除翻都冇乜所謂嘅。我哋九個人好似包兩個湯底,但張枱有三過爐喎,第三個湯底要自己價錢,冇所謂啦我哋照加,咁樣唔使坐得甘迫,火鍋料都OK嘅,都有幾多海鮮嘅,有鱔片有脆肉鯇有蝦,牛肉都幾好過得去嘢,飲櫃任飲都有竹蔗茅根之類,但好似唔見有啤酒喎。唯一少少投訴嘅就係佢調味架,辣椒粒唔係用新鮮辣椒所以唔夠辣。埋單大約每人$200倒都算係幾抵玩啊。
2019-06-27 342 views
之前去了幾次佐敦店,今次諗住再去,點知佐敦店已結業,可能同業競爭太大。這是一間好好的火鍋,所以不得不出文章讚一讚,希望更多人支持。好一鍋環境都幾寬敞,坐卡位特別舒服。重點係食物選擇很多,而且好新鮮。丸類唔會雪到變冰變硬,魚皮餃/雲吞皮是係軟熟的。海蝦/魚皮餃/豬肉丸推介。178 可以食2.5 個鐘,超值。
海蝦/魚皮餃/豬肉丸推介。
178 可以食2.5 個鐘,超值。

根本上價錢反映一切,食物質素欠奉。純粹是價錢上大堆頭,服務質素窄窄地(簡單講是無)。如搵個地方食下野吹下水,個人無意見。但要求食好野,唔好意思,佢是絕對俾唔到。
2019-06-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2019-06-02 437 views
今晚係我食咁多間和咁多年火鍋店,最嬲的一晚!呢間火鍋店啲派位職員態度差,又串咀😤😤😤而且眼見門面和玻璃都不是太乾淨,地下就😣😣😣。無食!怕咗佢地,所以就"走"🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️重要係九秒九果隻至於尊貴讀者們,去與否之後,及用歺後唔好對我作出抨擊,因為以上是個人意見,只作參考🧐🧐。

2019-06-01
2019-04-28 673 views
同朋友食晚飯但又唔知食咩好,所以就揀左任飲任食既火鍋店,平靚正。又有2小時可以慢慢食,飲下酒傾下計。火鍋第一樣嘢一定係揀湯先啦, 佢哋呢度嘅湯底係好多選擇總共有十個, 花雕醉雞鍋 ,香茜皮蛋鍋, 四川麻辣鍋 ,泰式冬陰功鍋,馬來沙嗲王窩,泰國椰子雞鍋 ,鮮茄薯仔牛尾鍋 ,胡椒鹹菜豬肚鍋 ,鯊魚骨猴頭菇湯, 黑蒜油豬筒骨鍋。我就揀咗個鯊魚骨猴頭菇湯, 用嘅猴頭菇好新鮮食落口好爽口好甜湯底美味。佢地呢度既種類多,有美國肥牛,手切肥牛滑牛肉,牛肉肥瘦比例適中,牛肉味濃,食極都唔厭。亦有羊肉豬肉,適合唔同人口味。每日有時令推介海鮮,而我去果日就係蜆,啲蜆好大隻又肥美,用落湯底度令成個湯都有海鮮甜味。而其他固定海鮮類有海蝦,魚。而佢有一種白鱔片推介,好爽呀冇骨魚味濃。鮮蝦雲吞, 韮菜餃, 魚皮餃 皮薄餡靚。仲有好多丸類同菜類,菜我揀左娃娃菜唐生菜,新鮮甜美。整體食物水準同環境不錯,價錢亦吸引,值得去食
鮮蝦雲吞, 韮菜餃, 魚皮餃 皮薄餡靚。
仲有好多丸類同菜類,菜我揀左娃娃菜唐生菜,新鮮甜美。
整體食物水準同環境不錯,價錢亦吸引,值得去食
2019-04-25 404 views
有電視,又任食,時間又長,好一鍋真係一定要試下。任食兩個半中,環境好大好舒服,仲有D係卡位。我地點左皮蛋芫荽湯底,個湯底一黎就已經聞到好濃厚的芫荽味店員會拎醬汁比我地自己整。野食方面,基本有肉類、海鮮類、丸類、餃類和蔬菜類。一開始點都要叫花膠,性價比好高。特別推介手切肥牛,好薄新鮮,放入鍋度輕輕一涮就可以食,而且牛肉味好香濃,一定要叫多幾碟是日海鮮都幾大粒。點少得菜!幾新鮮架!飲品方面選擇都多,罐裝韓國飲品、檸茶、可樂、烏龍茶等,一定有岩心水。
有電視,又任食,時間又長,好一鍋真係一定要試下。

任食兩個半中,環境好大好舒服,仲有D係卡位。

我地點左皮蛋芫荽湯底,個湯底一黎就已經聞到好濃厚的芫荽味

店員會拎醬汁比我地自己整。

野食方面,基本有肉類、海鮮類、丸類、餃類和蔬菜類。

一開始點都要叫花膠,性價比好高。

是日海鮮都幾大粒。
點少得菜!幾新鮮架!

2019-04-23 273 views
今日出去旺角諗住去買啲嘢,買下買下買到天黑就決定食埋晚餐先翻去,見天氣有啲涼意就好想去打邊爐,去到瓊華就見到好多姐姐派傳單,咁岩見到有任食火鍋 啲湯底好特別,所以就決定上去打邊爐。啲湯底係出面好少見,款款都好吸引,但我同男朋友今日都唔想食咁重口味,所以清清地揀咗泰國椰子雞鍋。等緊個鍋同嘢食嘅時候,就要嚟調配醬料啦,我個人就最鍾意辣椒 蒜 蔥同乾蒜依個配搭。椰子雞鍋 好清甜,飲落有淡淡嘅椰子香 唔會太濃味,湯入面仲有好多雞件同椰肉 好足料,烚完嘅肉可以唔洗點醬都好味,佢會帶有一種椰子嘅香甜味。依個係普通肥牛,食落都好濃牛味 肥瘦亦都好均勻。時令海鮮係大蝦,任食嚟講 估唔到係好高質,蝦肉彈牙 肉質唔霉 食落有鮮味。手打牛肉丸 食落好juicy,口感似牛肉球嘅再彈牙版,牛味都算濃 幾好味。豬頸肉好爽口,比起牛肉我更鍾意豬頸肉。叫咗啲丸同埋蜂巢豆腐,豆腐好吸湯 一咬落去啲湯汁係爆出嚟,芝士丸係我打邊爐必嗌,因為真係好重芝士味 好好味。仲有元貝同元貝燒,元貝燒比較似蟹柳食落有少少魚蛋嘅味,但佢嘅外形好得意,元貝好大粒而且肉都幾嫩滑 唔錯。仲有好多款好嘢食,而且款款嘅質素都好唔錯,唔會因為係任食會
今日出去旺角諗住去買啲嘢,
去到瓊華就見到好多姐姐派傳單,
咁岩見到有任食火鍋 啲湯底好特別,
所以就決定上去打邊爐。

啲湯底係出面好少見,
款款都好吸引,
但我同男朋友今日都唔想食咁重口味,
所以清清地揀咗泰國椰子雞鍋。

等緊個鍋同嘢食嘅時候,
就要嚟調配醬料啦,
我個人就最鍾意辣椒 蒜 蔥同乾蒜依個配搭。

椰子雞鍋 好清甜,
飲落有淡淡嘅椰子香 唔會太濃味,
湯入面仲有好多雞件同椰肉 好足料,
烚完嘅肉可以唔洗點醬都好味,
佢會帶有一種椰子嘅香甜味。

依個係普通肥牛,
食落都好濃牛味 肥瘦亦都好均勻。

時令海鮮係大蝦,
任食嚟講 估唔到係好高質,
蝦肉彈牙 肉質唔霉 食落有鮮味。

手打牛肉丸 食落好juicy,
口感似牛肉球嘅再彈牙版,
牛味都算濃 幾好味。

豬頸肉好爽口,
比起牛肉我更鍾意豬頸肉。

叫咗啲丸同埋蜂巢豆腐,
豆腐好吸湯 一咬落去啲湯汁係爆出嚟,
芝士丸係我打邊爐必嗌,
因為真係好重芝士味 好好味。

仲有元貝同元貝燒,
元貝燒比較似蟹柳食落有少少魚蛋嘅味,
但佢嘅外形好得意,
元貝好大粒而且肉都幾嫩滑 唔錯。

仲有好多款好嘢食,
而且款款嘅質素都好唔錯,
唔會因為係任食會覺得水準唔好,
今餐非常有驚喜 肉類質素好 又多選擇。

2019-03-26
2019-04-14 6907 views
今晚和同事S剛剛處理完公事,S提議去好一鍋食任食火煱,佢話好抵食,食物質素也不錯,一於GoGoGo火煱店面積非常大,有卡位亦有圓枱,卡位的座位都頗舒服,愈夜愈多人常襯。2.5小時任食火煱只是$158, 仲有十款煱底可供選擇,食物種類亦多,差不多百種食物可以任点任食,海鮮每日新鮮運到,自家即製手打丸,手切肥牛和美國肥牛等,咁嘅價錢,真係係邊度揾揀左泰國椰子雞湯底,椰子和雞味香氣撲鼻,還有粟米,蕃茄,紅蘿蔔,未打邊爐前先飲碗椰子雞湯先,感覺好甜好濃味,亦非常滋潤手切肥牛和美國肥雖然薄薄地,但肉質腍滑,頗有牛味海蝦肉質結實彈牙,很新鮮,蜆肉肥美鮮甜,帶少許海水咸鲜,值得一再encore魚類我揀左白鱔片,脆鯇腩和脆鲩魚片,全部魚肉都非常新鲜爽脆,其中尤以白鱔片最正,又係一叫再叫午餐肉亦是我必叫之選!好邪惡但煲得愈腍愈美味豬膶有少少起沙,好嫩滑豬腸亦很肥大,有頭鯪魚球魚味鮮甜,仲有切到好碎的陳皮,好香食千島龍蝦丸一定要好小心,因為丸裏面有熱騰騰的流心,小心盪到啊!墨魚滑也頗彈牙蔬菜類也非常新鮮,其中最喜愛蒿筍和蘿蔔,清甜可口用價錢來衡量,整體食物質素真是不錯,出乎我意料之外飲品任飲,還有軟雪糕

手切肥牛和美國肥雖然薄薄地,但肉質腍滑,頗有牛味

午餐肉亦是我必叫之選!好邪惡
但煲得愈腍愈美味
豬膶有少少起沙,好嫩滑
豬腸亦很肥大,
有頭

鯪魚球魚味鮮甜,仲有切到好碎的陳皮,好香

蔬菜類也非常新鮮,其中最喜愛蒿筍和蘿蔔,清甜
可口

用價錢來衡量,整體食物質素真是不錯,出乎我意料之外

飲品任飲,還有軟雪糕機,可自行加朱古力碎,棉花糖on top

食埋軟雪糕已經飽到捧住個肚!好滿足la!

2019-04-01
2019-04-14 298 views
好一鍋 天氣開始炎熱 要趕快食多幾之次打邊爐~一入到去位置加環境都很好很寬敞 而且很乾淨~一座底~ 侍應會拿調味料過來 之後可以因應自己喜歡的而加~湯底~ 遠遠已經聞到濃濃的麻辣香味~麻的味道不錯~ 辣的味都好夠~-黑松露墨魚滑 非常彈牙~ 不會粉粉的~-花膠 非常厚新 材料新鮮 而且好出味-牛肉不會太肥 剛剛好~-仲有好少見的羊肉 完全沒有羊”蘇” 好好食~-流心粟米丸 ~ 好有金寶羅宋湯的味道 ~ 超特別 ~ 好好食~仲有叫左其他野食~ 大家可以試下~ 上菜快~ 而且好貼心 食物會就返人數數量 不會浪費食物 ~
好一鍋 天氣開始炎熱 要趕快食多幾之次打邊爐~
一入到去位置加環境都很好很寬敞 而且很乾淨~
一座底~ 侍應會拿調味料過來

之後可以因應自己喜歡的而加~
湯底~ 遠遠已經聞到濃濃的麻辣香味~
麻的味道不錯~ 辣的味都好夠~

-黑松露墨魚滑 非常彈牙~ 不會粉粉的~

-花膠 非常厚新 材料新鮮 而且好出味

-牛肉不會太肥 剛剛好~

-仲有好少見的羊肉 完全沒有羊”蘇” 好好食~

仲有叫左其他野食~

2019-04-08