2022-01-25 494 views
話說約左好朋友食團年飯,但疫情嚴重連夜晚堂食都冇埋,唯有約午市,以前夜晚食親大喜屋就要排長龍,今次黎呢間樂天大喜屋好好,一來地方大,二來轉左手機落單,唔使等只工過黎落單,環保又方便,上菜夠快。仲有好多選擇,首講下手機落單既食物先,不可或缺既當然係刺身啦!另外仲有一品料理,燒物,炸物同串燒等等。我地叫左三文魚,油甘魚,鯛魚,甜蝦,帶子同北寄貝。三文魚同油甘魚夠厚,甜蝦夠大隻。個人覺得必食既係鹽燒牛舌,翠玉瓜,芝麻雞翼同脆炸貓山王,仲有記得出去自助區度攞個咖喱薯仔牛肉,個牛肉又稔又入味!蒜片炒牛柳粒上湯會大蝦球極尚花膠盛宴鮮蟹粥牛肉烏冬燒溫室菠蘿🍍牛油翠玉瓜蒲燒鰻魚豬骨湯娃娃菜牛肉西京燒比目魚鹽燒雞軟骨鹽燒牛舌芝麻雞翼千島蝦多士紫心香芋丸脆炸貓山王燒羊架海膽手卷另外講下出去自己攞既食物,飲品有熱清酒🍶,想飲凍野都有好多選擇,有罐裝飲品,椰青水,橙汁等。食物有沙律🥗前菜,涼拌,軟糖。甜品有糯米糍,泡芙,豆腐花,糖水同雪糕雪條。

蒜片炒牛柳粒

紫心香芋丸
脆炸貓山王
燒羊架

海膽手卷

食物有沙律🥗前菜,涼拌,軟糖。
甜品有糯米糍,泡芙,豆腐花,糖水同雪糕雪條。

2022-01-24
Type of Meal