2018-10-04
係睇戲前諗住食個麵,就黎左呢間店食野。見佢裝修都比較新正,但點知食完一肚火。我叫左粗麵,辣汁(少辣)湯底,花枝條,香菇貢丸,同雞翼 $40 男朋友就叫左粗麵,腩汁湯底,魚蛋,唐心蛋,台灣腸,仲叫左杯野飲同一個小食。 呢到都$60幾蚊。首先,午市晚市每位最低消費$32 但唔計小食同野飲! 即係單係車仔麵要$32!唔理你有無叫其他野食! 我同男朋友呢餐都食左$112 因為本身我無諗住叫個貢丸,店員話$32只計車仔麵,所以我逼於無奈先叫多個貢丸!其實計返我同男朋友人均都$50啦,但都係要我叫多樣餸如果係咁,真係要寫清楚啲,好容易誤導人! 第二,個碗好淺,份量極少! 本身啲餸價錢已經唔平,但起碼都有3粒丸。但主食麵既份量真係極奇少! 女仔黎講係唔飽! 麵係兩三啖就食哂, 完全係唔夠飽。至於湯底 我叫左秘製辣汁! 一個字就係「油」第三,店員上錯左牛柏葉, 而我圈既係香菇貢丸。同左店員講,店員研究左一陣,見到我真係咁圈先再幫我去處理。但我見到廚房直接係我碗麵撩牛柏葉走....撩黎撩去.... 真係無下次!第一次食車仔麵係咁差,唔抵食,性價平極低 !
其實計返我同男朋友人均都$50啦,但都係要我叫多樣餸
如果係咁,真係要寫清楚啲,好容易誤導人!
至於湯底 我叫左秘製辣汁! 一個字就係「油」
真係無下次!第一次食車仔麵係咁差,唔抵食,性價平極低 !