2019-11-05
這放題店標旁有海產是日本新鮮直送,咁頭盤梗係要食刺身啦,確實鮮味十足,大大件兼係厚切,好有口感。波士頓龍蝦很是肥美,夠兩個人就送一隻。不能無限re-order係今餐的美中不足,但明白一分錢一分貨,合理的。和牛燒肉也是這放題的主打,和牛真係唔同D,肉質細嫩好多,食落唔覺有根或有渣,而且牛肉味較慣常食的強好多。海蝦、青口等海產拿來燒烤也很美味,咬落亦會感受到 「因為新鮮所以肉質結實得黎帶點彈性」。除此外,經烤制的雞軟骨和牛舌,也不能錯過,一個嚼口一個爽口。天婦羅蟹棒勝在啖啖肉; 榴槤炸彈則味道極濃郁,啱晒嗜吃榴槤的我。糕點則只有兩款,款式略少。幸好,有雪糕補番條數。除一般罐裝飲品,還提供梅酒、紅白酒。整體而言,這放題收費略高於一般放題,計及食材來源和質素,則算係抵食。差無幾,我prefer呢間多d。
糕點則只有兩款,款式略少。幸好,有雪糕補番條數。