今日特登入大埔既Botanic union影靚相,影完之後就搵左哩間又有酒飲又chill ge小店食晚餐💕.未入到去已經俾佢既外牆吸引左,好有格調得黎又好有文藝氣息🌿 同朋友兩個人就揀左窗口位坐,可以chill下望下街景🥰 枱上面既擺設好有心思,係一隻手加一個蘋果,希望大家都會明白店主既心思💪🏻🍎!!!!!! .個drink menu有四頁既craft beer🍺 有d surprise! 估唔到唔係酒吧d款式都可以多到咁❤️ 每一款都有詳盡介紹,好有特色,搞到我款款都想試下😂 最後嗌左一杯日月潭紅玉同埋Deadman crazy rabbits stout🍻 杯日月潭紅玉帶有紅茶、蜂蜜同水蜜桃既清香,配上啤酒蜜芽既微甜,好適合女士飲😆 唔會太甜得黎帶有茶味同果香🍑 係唔知點解飲落去好多泡😂 而Deadman crazy rabbits stout就比較適合男士,有多重口感,飲到咖啡同黑朱古力味,真係好特別😍😍.食左佢哋既signature 海鮮自家製墨汁鳥冬,有香辣蕃茄醬同咸蛋黃醬可以揀! 自己打既墨魚汁配上烏冬原來又真係幾正,d烏冬好煙um得黎好彈牙,食多左都唔會覺得膩,加埋香辣蕃
食左佢哋既signature 海鮮自家製墨汁鳥冬,有香辣蕃茄醬同咸蛋黃醬可以揀! 自己打既墨魚汁配上烏冬原來又真係幾正,d烏冬好煙um得黎好彈牙,食多左都唔會覺得膩,加埋香辣蕃茄醬,辣辣地口感更豐富😋 青口同峴都好新鮮好滑😆 擺盤又靚又估唔到可以咁好味😖
個咸蛋黃雞翼都唔錯,幾好味,但比起其他食店就未至於覺得話有一試難忘既感覺,可能對比返頭先個墨汁烏冬太出色,哩個雞翼就未有話好特別,可以再炸得酥脆d過咸蛋黃味再重d都ok🥰🥰
整體黎講Homeland係裝修,服務,食物方面都好出色,食物飲品都好特別,加上老闆人品一定好好,一定要再黎大大力咁懲罰佢❤️
海鮮自家製墨汁烏冬
咸蛋黃雞翼