2018-11-04 2719 views
以前同朋友食飯,一定會揀食日本嘢,年紀漸長後,就一定會揀熱食… 同朋友仔都好鍾意食小籠包,今次就食呢間啦~小食一小碟,泡菜,好辣架,但會一邊嗌辣又一邊繼續食煙燻鴨蛋,我可以講,呢個係我食過最好味嘅,師傅好叻,整到個蛋黃邊係熟晒,其餘就流心蒜泥白肉,朋友仔嘅至愛,不過佢話加多少少辣就仲正小籠包,皮薄涵靚,勁多湯汁咸水角,初時以為同平時酒樓食嘅一樣啦,點知佢個涵係辣架,個皮做得勁有咬口焗蟹蓋,呢個痴晒線咁正,睇到嗎?佢個蟹蓋係假架,係用嚟剩住蟹肉嘅,真係做到好似一個蓋咁嘅形,蟹肉勁多,下面就係炒蛋白,真係好好味,勁唔捨得食最尾嗰啖呀咸肉菜飯,超大鍋,呢個就無咩特別,正常嘢蟹粉炒豆苗,睇個樣已經知道係惦啦,啲蟹粉多到咁樣,豆苗亦超嫩,世界級正呢張櫈仔係咪好得意呢,係店員見你入座後,就會擺低喺你張櫈&枱之間,用嚟擺手袋架,好貼心
小食一小碟,泡菜,好辣架,但會一邊嗌辣又一邊繼續食
蒜泥白肉,朋友仔嘅至愛,不過佢話加多少少辣就仲正
小籠包,皮薄涵靚,勁多湯汁
咸肉菜飯,超大鍋,呢個就無咩特別,正常嘢