2019-09-11 900 views
收到🎁香港製造「皇玥餅藝」#流心奶皇月餅🥮 聽聞係呢個月餅 #今年攞哂獎 🏆而 葉師傅就係 #正宗奶黃月餅始創人及前半島大師 🥮 講真近呢幾年話好食既暫覺得 #美心 見得下人,個價錢都抵,但個流心好真心講係「油」比較多,仲未有1款係食到1x年前半島既水準😓小學同學話溫暫提示✨ #皇玥 呢款流心月餅🥮❌不可以叮❌✅可用煎pan加熱✅ 最佳食法,預熱焗爐150°C,加熱5分鐘就最好👍🏽👍🏽✅仲係來自法國牛油(好似小公主對花生敏感可以食)咁Vienn就試下未加熱🍳係點✨嘴仔👄比較細既麻煩咬多1、2啖😏😏✨入口好軟滑,而且好香奶味✨鹹蛋黃okay,但重口味既會略嫌未夠香✨唔會太甜,1次依咗2個🤣🤣✨中間奶黃再加流心較果,入口即融Overall真係覺得唔錯喲,有驚喜,不過好似已Sold out,而且有防偽QR code ,咁就唔驚買咁假價🤩🤪大家不妨一試💕有朋友問Vienn食咗幾多月餅,食咗幾十個😎😎#TR90達人 #怎吃也不胖 #肥dodo食記
收到🎁香港製造「皇玥餅藝」#流心奶皇月餅🥮

小學同學話溫暫提示✨ #皇玥 呢款流心月餅🥮
❌不可以叮❌
✅可用煎pan加熱
✅ 最佳食法,預熱焗爐150°C,加熱5分鐘就最好👍🏽👍🏽
✅仲係來自法國牛油(好似小公主對花生敏感可以食)

咁Vienn就試下未加熱🍳係點
✨嘴仔👄比較細既麻煩咬多1、2啖😏😏
✨入口好軟滑,而且好香奶味
✨鹹蛋黃okay,但重口味既會略嫌未夠香
✨唔會太甜,1次依咗2個🤣🤣
✨中間奶黃再加流心較果,入口即融

#TR90達人 #怎吃也不胖 #肥dodo食記