2023-08-15
呢間位觀塘嘅台灣菜就岀晒名,週未12pm嚟到都仲有好多位,但過咗半個鐘已經八成滿!Menu 都有幾本😝,台灣飯麵、小食、台式甜品同飲品乜都齊。走心牛肉蕃茄湯麵($78)我最鐘意係蕃茄湯麵😚 湯底嘅蕃茄味非常濃郁,上面嘅餸都有好多,有牛肉、花枝丸同貢丸。丸類爽口彈牙,有驚喜係個牛肉,又厚身又腍而入味,非常高質。牛肉拼雞翼滷肉飯($70)滷肉撈飯食真係一流,而雞翼都好入味。台灣滷水拼盤($58)有豆腐、滷蛋、牛肉、豬腳同雞翼,全部都醃得好入味。份量兩個人食啱啱好。嘎嘎脆芋頭愛花生($99)呢個台式刨冰十分吸睛😍 最上面係一大球芋頭雪糕,芋頭味好香濃,仲連埋cone一齊。白色嘅係花生奶蓋,又甜又creamy,食到停唔到口。而刨冰加卡低糖仙草糖水同黃豆粉,啖啖都好夠味。另外仲配上煙韌嘅芋圓,撈埋刨冰一齊食好有口感呀。
走心牛肉蕃茄湯麵($78)
牛肉拼雞翼滷肉飯($70)
滷肉撈飯食真係一流,而雞翼都好入味。
台灣滷水拼盤($58)
嘎嘎脆芋頭愛花生($99)