2024-05-06 638 views
見到呢間台式餐廳喺網上有咁多正面評價 呢晚就嚟咗呢度試一試 餐廳店員係操國語嘅 我估佢哋真係台灣人嚟㗎 牆上面亦都有台灣著名景點嘅壁畫 我哋就坐咗喺可以望住個九份景嘅位置😂豐盛台灣牛肉湯麵呢個湯麵真係冇改錯名 佢真係好豐盛 有好多款唔同嘅配料喺入面 香菇貢丸 花枝丸 牛𦟌 滷蛋 油麥菜🥬 佢用上關祖麵 都幾有咬口 湯底都幾濃郁 我最鍾意佢嘅牛𦟌 因為真係滷得好入味 同埋好腍🐮麻油雞+飯菜套餐一份套餐有齊一個台式麻油雞湯 滷肉飯 灼青菜👍🏻 一盤咁嚟 望落好豐富 我幾鍾意佢個滷肉飯 因為除咗有滷肉之外 仲有大量嘅肉鬆 送飯一流🫢 麻油雞湯唔會好鹹 清清地 仲有成隻雞腿肉喺入面 抖起來~兔刨冰見到店員拎嚟嘅時候隻兔仔已經跳緊🐰 呢隻兔仔係一隻桂花味嘅布甸🍮 所以都幾有驚喜 兔仔嘅下面有一層紅豆蓉 喺下層係有仙草汁嘅刨冰😮 唔少得嘅係佢側邊嘅芋圓 地瓜圓 紫薯圓 三種同樣整得出色 呢一份份量好多 啱晒同朋友分享飲品珍珠鮮奶茶 呢一個鮮奶茶嘅味道唔會好甜 而且呢度嘅珍珠煙煙韌韌整得幾好食🧋 黑糖芋芋鮮奶 呢一杯我哋嗌咗少甜 鮮奶撈埋甜甜地嘅芋泥 真係好夾呢間台式餐廳都幾地道 食物味道幾吸引 特

麻油雞+飯菜套餐
麻油雞+飯菜套餐

飲品
珍珠鮮奶茶  黑糖芋芋鮮奶

呢間台式餐廳都幾地道 食物味道幾吸引 特別嘅刨冰仲好啱打卡添😉
Dinner
今次去觀塘食台灣菜,呢間餐廳開咗好多年,由台灣人主理,負責接待嘅都係台灣人,服務態度幾好!呢度有好多食物選擇,飯、麵、小食、甜品、飲品應有盡有~ 有啲食物仲係其他台式餐廳少有,值得試吓!餐廳牆身仲有好多台灣景點壁畫,幾有特色!🔸麻油雞湯+水餃+滷肉飯+油菜套餐 $110一早睇定menu想食麻油雞☺️ 因為比較少地方有得食呢道菜~ 麻油雞用鐵鍋裝住,保持住熱度,無咁易凍!麻油雞湯好暖胃,麻油味唔會超濃,相對較易入口,湯入面仲有冬菇同紅棗,幾滋補~ 有3大塊雞肉,仲要係雞髀肉,肉質爽嫩,唔算好滑又唔會覺得嚡~滷肉飯有一半肉鬆,滷肉唔算太多,滷汁幾好味,唔會覺得肥膩~ 水餃有兩隻味,有高麗菜同韭菜味,餃子皮唔會太厚,幾清淡純粹嘅味道,想濃味啲可以點吓個醬汁,酸酸地幾開胃!🔸走心牛肉番茄湯麵 $78牛肉麵幾抵食!有4大塊牛𦟌,幾厚身爽口,仲有花枝丸、貢丸同滷蛋!番茄湯底清甜,大人小孩都愛嘅味道!幾鍾意麵質爽口唔腍,又夠滑身!🔸哈豆鮮果茶 +$42好飲!仲要有得揀去冰👍🏻 甜度揀咗微糖,覺得啱啱好,水果有熱情果、橙、火龍果、車厘茄,好清新嘅味道!🔸黑糖芋芋鮮奶 +$39揀咗熱同微糖,芋泥綿密,加埋

🔸麻油雞湯+水餃+滷肉飯+油菜套餐 $110

🔸走心牛肉番茄湯麵 $78

🔸哈豆鮮果茶 +$42

🔸黑糖芋芋鮮奶 +$39
揀咗熱同微糖,芋泥綿密,加埋熱鮮奶,幾好飲!

🔸芋泥奶凍吐司 $64
推介!呢度嘅芋泥做得幾出色!好幼滑綿密又唔會太甜,奶凍香滑,用竹炭吐司夾住,中間仲有麵包皮粒增加口感!係從未食過嘅凍芋泥吐司,幾新奇好味😋
  • 走心牛肉蕃茄湯麵
  • 哈豆鮮果茶
  • 黑糖芋芋鮮奶
  • 芋泥奶凍吐司
  • 麻油雞湯
以前九龍灣返工,有時放工會去觀塘食飯幫襯過幾次嘅哈豆,次次食都keep到水準,今次嚟都唔例外✨豐盛台灣牛肉湯麵 $78食台灣菜必嗌牛肉麵,一碗有齊牛𦟌、貢丸同花枝丸湯底係走清淡路線嘅牛肉湯底,唔會太鹹帶點蘿白嘅清甜,飲得出無味精👍🏻牛𦟌煮得夠腍,份量都唔少麵條用上台灣關廟麵,嗌「多麵」唔需要加錢,男仔都夠飽✨鮮梅佐豬排滷肉飯 $70豬扒新鮮炸起酥脆唔會太油膩,炸粉係用地瓜粉做法正宗滷肉飯好惹味但唔會太鹹,送飯一流🤤✨嘎嘎脆芋頭愛花生 $99好IGable嘅刨冰!😍 份量超大夠3-4個人share最頂係芋頭雪糕筒,刨冰淋滿低糖黑糖仙草糖水面頭有特濃花生奶蓋、黃豆粉同紅豆刨冰比較粗粒口感清爽 同喺台灣夜市食到嘅係完全一樣自家製奶蓋好好味三色芋圓口感煙韌,食落有芋頭同蕃薯味,真材實料✨哈豆鮮果茶 $48 鮮榨檸檬椰果多多 $52特色飲品選擇好多,主食加配有得減$10次次嚟必點鮮果茶,鮮果味同茶味平衡鮮榨檸檬椰果多多,多多味道好濃加埋檸檬酸酸甜甜,仲有椰果可以咬下😆
以前九龍灣返工,有時放工會去觀塘食飯
幫襯過幾次嘅哈豆,次次食都keep到水準,今次嚟都唔例外

✨豐盛台灣牛肉湯麵 $78
食台灣菜必嗌牛肉麵,一碗有齊牛𦟌、貢丸同花枝丸
牛𦟌煮得夠腍,份量都唔少
麵條用上台灣關廟麵,嗌「多麵」唔需要加錢,男仔都夠飽

✨鮮梅佐豬排滷肉飯 $70
豬扒新鮮炸起酥脆唔會太油膩,炸粉係用地瓜粉做法正宗
滷肉飯好惹味但唔會太鹹,送飯一流🤤

嘎嘎脆芋頭愛花生
✨嘎嘎脆芋頭愛花生 $99
好IGable嘅刨冰!😍 份量超大夠3-4個人share
最頂係芋頭雪糕筒,刨冰淋滿低糖黑糖仙草糖水
面頭有特濃花生奶蓋、黃豆粉同紅豆
刨冰比較粗粒口感清爽 同喺台灣夜市食到嘅係完全一樣
自家製奶蓋好好味
三色芋圓口感煙韌,食落有芋頭同蕃薯味,真材實料

鮮榨檸檬椰果多多
✨哈豆鮮果茶 $48 鮮榨檸檬椰果多多 $52
特色飲品選擇好多,主食加配有得減$10
次次嚟必點鮮果茶,鮮果味同茶味平衡
嘎嘎脆芋頭愛花生
鮮榨檸檬椰果多多
  • 哈豆鮮果茶
今晚同大家嚟試吓呢間位於觀塘嘅隱世台式餐廳「哈豆」,2間店都係位於APM附近,由兩位台灣人主理。主打多款台式料理,由掃街小食、台灣菜,飲品,都有供應。賣相都幾吸引,打卡一流!今次Lunch Time就點左「豐盛台灣牛肉湯麵」同「椒鹽排骨肉燥飯」。湯麵有香口的牛腩、牛𦟌、貢丸、花枝丸、滷蛋,都幾足料。牛腩煮得淋身,牛𦟌入味。而牛骨湯飲落幾香口,帶點甘甜既味道,同麵食味道都幾夾。我就點左呢款「椒鹽排骨肉燥飯」。椒鹽排骨其實係用左豬扒嚟整,都幾大塊!出面都炸得香脆,用埋椒鹽就更惹味。排骨肉質都幾軟熟,唔會好死實。而滷肉飯用上肥瘦相間的滷肉,配飯真係味道唔錯👍🏻。小食就點左「蜜糖雞翼」,雞翼燒到好香脆,入邊嘅雞肉都幾滑,再配埋蜜糖醬,都好惹味。飲品方面,呢度飲落主要係有果茶、豆漿供應,款式都幾特別,我地就點左熱豆漿綠茶同凍蜂蜜檸檬椰果。最後當然係甜品方面,一定要嚟試吓呢一款「抖起來~兔刨冰」巨型刨冰。上面係兔仔🐇造型桂花奶酪,食落幾香滑,當然要搖吓呢隻兔仔!喺兔仔嘅下面就放咗紅豆🫘、蘿蔔造型朱古力🍫、薄脆同芋圓,非常足料👍🏻。三色芋圓幾煙韌。蘿蔔朱古力同薄脆豐富咗口感。紅豆都幾香甜,而刨冰亦都

最後當然係甜品方面,一定要嚟試吓呢一款「抖起來~兔刨冰」巨型刨冰。上面係兔仔🐇造型桂花奶酪,食落幾香滑,當然要搖吓呢隻兔仔!喺兔仔嘅下面就放咗紅豆🫘、蘿蔔造型朱古力🍫、薄脆同芋圓,非常足料👍🏻。三色芋圓幾煙韌。蘿蔔朱古力同薄脆豐富咗口感。紅豆都幾香甜,而刨冰亦都加左手低糖嘅仙草糖水,所以食落都會帶點甜味。一啖刨冰配一啖紅豆真係好好味,而且我幾鍾意佢嘅刨冰🍧都係比較細粒,唔會界親個嘴。

整體嚟講,我覺得呢度嘅嘢食唔錯啦,而且個刨冰真係好吸引🤩,幾有特色。大家有機會嚟觀塘,都可以試吓~~
抖起來~兔刨冰
豐盛台灣牛肉湯麵(套餐)
蜜糖雞翼
抖起來~兔刨冰
豐盛台灣牛肉湯麵(套餐)
蜜糖雞翼
2024-06-06 0 views
韓國大熱嘅動L兔🐰竟然喺香港都有得食🤩仲要係喺觀塘屹立多年台菜店出現😆成日去觀塘搵食嘅我,點可以唔去試😈😈🥘香菇肉羹+魚鬆肉燥米粉+1人油菜套餐 ($94)好豐盛嘅一人餐😆肉羹用鐵鍋裝住,一路都keep住暖笠笠😚肉羹配料好多,有香菇、豆乾同魚肉條😋最欣賞佢調味料另上,怕芫荽嘅我就可以好好避開😌米粉幼滑,加入滷肉碎同滿滿嘅肉鬆,惹味又唔會過咸😋最後配搭青菜,幾大嘅罪惡感都一掃而去😝🍜雞絲芝麻涼麵 ($64)夏天見到咁清涼嘅菜式總係抵抗唔住😙雞絲比得慷慨,唔叫好嫩滑但亦唔鞋口😛烏冬煮得非常煙靭,粗粗地好掛汁,配搭胡麻醬真係好夾好開胃😋🐰抖起來~兔 ($118)今晚嘅主角終於到😍忍唔玩咗好耐😝動L動L真係好可愛🤩🤩🤩布甸兔食落有淡淡桂花香,兔兔身後嘅芋圓大粒又煙靭😋下面嘅刨冰加入低糖仙草糖水,清甜冰凍又消暑🤤🤤🍎蘋果眉妹 (+$38,原價$48)🍠黑糖芋芋鮮奶 (+$39,原價$49)

香菇肉羹+魚鬆肉燥米粉+1人油菜套餐

🥘香菇肉羹+魚鬆肉燥米粉+1人油菜套餐 ($94)

雞絲芝麻涼麵

🍜雞絲芝麻涼麵 ($64)

抖起來~兔

🐰抖起來~兔 ($118)

蘋果眉妹

🍎蘋果眉妹 (+$38,原價$48)

黑糖芋芋鮮奶

🍠黑糖芋芋鮮奶 (+$39,原價$49)
雞絲芝麻涼麵
抖起來~兔
蘋果眉妹
黑糖芋芋鮮奶
2024-06-05 0 views
這一家店,服務不錯,菜品都好吃,只有牛奶花生那個甜點不合口味。甘梅粉配蕃薯薯條,這個絕配啊,吃到停不下來,甜甜咸咸的。鹵肉飯配炸豬扒,挺好吃的,有酸梅可以中和一下油膩感,只可惜鹵肉飯的醬汁太多,令到炸豬扒的皮已經濕掉,建議豬扒和飯分開上盤。香酥腐皮蝦仁卷,感覺唔到佢有包腐皮,食唔出蝦味,食出花枝丸味。有仙草的甜點比牛奶花生的好吃太多。我十分推薦各位黎試下呢間餐廳。地點又方便,座位亦坐得舒適。可惜只收現金,當時聽到有一對情侶無現金,要拿拿臨落樓下禁錢😁

甘梅粉配蕃薯薯條,這個絕配啊,吃到停不下來,甜甜咸咸的。

有仙草的甜點比牛奶花生的好吃太多。

我十分推薦各位黎試下呢間餐廳。

地點又方便,座位亦坐得舒適。

2024-06-04 0 views
今次寶妹💁🏼‍♀️就去咗一間位於觀塘嘅高質台灣菜🇹🇼。呢度除咗有大大份、夠晒滿足嘅台灣便當套餐之外😍,仲有勁可愛、好啱打卡嘅台式靚靚甜品💕!.🐰抖起來~兔($118)兔仔嘅賣相真係勁得意🥰!攞上手仲可以將佢搖下搖下,兔仔嘅奶酪凍會震震震🙂‍↔️,望住真係好治癒。食落係桂花奶酪兔,有乳酪慕絲嘅滑溜質感,亦都有啲花香🌼。之後仲可以撈埋其他配料,一啖裏面食到朱古力嘅甜香、芋圓嘅煙靭QQ有咬口、薄脆片爽脆嘅口感、同埋甜度適中嘅低糖仙草糖水😋,味道口感都好豐富。.🍱水餃四粒+藥燉排骨湯+魚鬆滷肉飯+1人油菜套餐($110)呢個餐夠晒滿足,就算好肚餓去都會食到超級飽😎!水餃餡料好香,食落鮮嫩好味。一陣排骨湯嘅湯底好香口👅,又有肉嘅油脂香,亦都有藥材味,配埋排骨超正。滷肉飯本身嘅滷肉油脂感包圍着飯粒,加埋肉鬆嘅鮮香更加有層次🤩。而且仲有得配油菜、飲品,飽飽又滿足。.🍜豪華刀客牛肉拉麵($72)台灣本土自製刀削麵好有特色⭐️!直立特別有口感,彈牙又掛湯。配埋好香嘅牛肉、豬軟骨🤤,連埋湯底嘅鮮香味好食,而且可以一次過食到牛肉同豬軟骨超正!麵裏面仲有花枝丸、貢丸😆,夠晒有台灣風味。
🐰抖起來~兔($118)

🍜豪華刀客牛肉拉麵($72)
2024-05-26
Dinner
我地三個人去大家都係聽同事講話幾好食咁就試下啦我地嗌左兩碗牛肉麵+一個滷肉飯+一個鹽酥雞 , 其實同事已經預先講話麵係冇咁好食 , 但我地都心唸咁多好評 , 同台灣野喎 , 冇理由牛肉麵難食既 , 嘩 真係好難食 , 首先個湯係酸酸地既 又唔夠濃冇乜味啦 , 個麵又唔夾個湯 , 個麵仲要唔係彈牙好爽果種 , 已經 r 頭 , 跟住飲埋飲埋杯珍珠奶茶 , 冇奶茶味既 成日水+珍珠咁 , 而我同事既滷肉飯佢只係話唔差 , 但佢食過咁多間台灣野黎講都已經唔叫好食咖喇,仲要服務又唔見得好 , 因為我地 d 野冇味叫佢拎豉油辣油 佢都黑黑地面 , 仲要食左 $90 咁既價錢咁既質素 , 所以一定唔會再幫襯。
我地三個人去
大家都係聽同事講話幾好食咁就試下啦
2024-05-29
$90 (Lunch)
冇華麗既裝修, 但有好味又抵食既台灣美食, 而且一入門口, 就見到招待既係台灣人, 係台灣口音既華語!!!!!1. 逢甲鹹酥雞 $48香脆可口既,鹹酥雞, 雞肉唔會老, 食落都JUICY, 份量都唔算少2. 路邊攤小香腸 $48好有台灣既味道, 但份量唔多, 得4條小香腸, 味道都唔錯, 係油左少少, 不過就係台式香腸既特色。3. 台灣夜市特色湯品套餐$110呢個套餐真心抵食!套餐有:滷肉飯、健康油菜、四隻水餃、藥膳排骨湯,有三條骨咁多,勁足料!藥膳湯好好飲,完全唔會覺得揸流攤!!4. 鮮梅佐豬排滷肉飯$70呢個豬排飯勁正,台式炸豬排、鮮梅醬、滷蛋半隻、酸青瓜🥒油菜、滷肉飯。滷肉飯勁多滷肉,唔係肥肉,但都好好味,飯既份量已經係少飯,太足料!豬排係厚切豬排,炸得勁酥脆,配埋酸酸甜甜既鮮梅醬汁,味覺上即刻提升。5. 豐盛台灣牛肉湯麵 $78呢個牛肉麵真係勁豐盛!有牛肉、花枝丸、貢丸同菜!湯係以牛肉熬成湯底🐮🐮份量真心唔少!女仔真係未必食得晒!6. 黑糖芋芋鮮奶 $49 (套餐可減$10)有半杯都係芋泥!勁足料!芋泥勁綿勁正👍🏻👍🏻少少甜既芋泥夾埋鮮奶飲就啱啱好😋

1. 逢甲鹹酥雞 $48

2. 路邊攤小香腸 $48

3. 台灣夜市特色湯品套餐$110

4. 鮮梅佐豬排滷肉飯$70

5. 豐盛台灣牛肉湯麵 $78

6. 黑糖芋芋鮮奶 $49 (套餐可減$10)
2024-05-03
2024-05-24 24 views
餐廳位於工廈內,黃金時段好多人食,我平時亦會特登過嚟食,好啱我口味,而且款式好多,唔怕食到悶。豆腐拼丸子蕃茄乾拌麵 $64(可轉芝麻、麻辣、沙茶醬)今次我叫咗乾拌麵,配料有豆腐、丸、蕃茄、菜、滷蛋,食落去蕃茄味濃郁,質感比較濃稠,係屬於偏甜嘅蕃茄醬,大家都可以根據個人口味轉其他醬汁!😝拌麵帶有少少韌勁,咬落Q彈唔軟爛,而且好掛汁,好好食!豆腐吸汁是正常吧,酸酸甜甜非常好食,好開胃;丸類有兩款,我比較鐘意花枝丸,丸內有墨魚肉粒,爽口、彈牙,四個字:「真材實料」!食到台灣嘅味道😝

豆腐拼丸子蕃茄乾拌麵 $64
(可轉芝麻、麻辣、沙茶醬)
2024-05-21
$64 (Tea)
  • 豆腐拼丸子蕃茄乾拌麵
今日同friend試下觀塘呢間出名樓上餐廳🍴一共嗌咗四樣嘢1.台灣牛肉麵麵都ok,唔會太冧,有花枝丸,3舊大牛肉,足料👍🏻2.芋泥奶凍吐司🍞奶凍大大舊,芋泥略嫌唔夠厚,如果厚啲應該仲正,奶凍大舊到會跌落黎,吐司係經過炭烤既竹炭吐司,黑色3.甘梅粉地瓜🍠呢個麻麻哋,雖然出面炸粉脆,但係入面太冧,唔好食🥲🥲唔推介4.益力多特飲唔好飲,味道好奇怪,唔match,益力多溝個啲百香果味道好唔夾
今日同friend試下觀塘呢間出名樓上餐廳🍴

一共嗌咗四樣嘢
1.台灣牛肉麵
麵都ok,唔會太冧,有花枝丸,3舊大牛肉,足料👍🏻

2.芋泥奶凍吐司🍞

3.甘梅粉地瓜🍠
呢個麻麻哋,雖然出面炸粉脆,但係入面太冧,唔好食🥲🥲唔推介

4.益力多特飲
2024-05-22 30 views
台灣人主理觀塘台灣餐廳:哈豆最新兔兔刨冰💗點了豐盛台灣牛肉湯麵、台灣滷水拼盤、鮮梅豬排滷肉飯台灣滷水拼盤有滷蛋、雞翼、豆腐、牛肉、豬腳👍鮮梅豬排滷肉飯的豬排配上微酸鮮梅汁 好吃!抖起來~兔刨冰🍧好可愛喔😍(怎麼可以吃兔兔!)桂花口味奶凍配仙草刨冰有地瓜圓芋圓紅豆🫘等\套餐點了仙草奶凍和珍珠豆漿💗/兩杯飲料都好好喝,珍珠很Q店內粉筆畫好美💗裝潢都很有心思,都是台灣的景點!有點去了台灣的感覺
台灣人主理觀塘台灣餐廳:哈豆
最新兔兔刨冰💗
點了豐盛台灣牛肉湯麵、台灣滷水拼盤、鮮梅豬排滷肉飯
台灣滷水拼盤有滷蛋、雞翼、豆腐、牛肉、豬腳
👍鮮梅豬排滷肉飯的豬排配上微酸鮮梅汁
好吃!
抖起來~兔刨冰🍧好可愛喔😍
(怎麼可以吃兔兔!)
桂花口味奶凍配仙草刨冰
有地瓜圓芋圓紅豆🫘等
\套餐點了仙草奶凍和珍珠豆漿💗/
兩杯飲料都好好喝,珍珠很Q

• 鮮梅佐豬排滷肉飯
2024-05-15 83 views
成日喺社交平台見到韓國啲cafe有動L布甸兔兔,估唔到香港而家都有啦!哈豆屹立觀塘多年,由台灣人主理,久仰大名,今次終於有機會試吓啦~店內有唔少台灣名勝、電視嘅手繪壁畫,最impressive係cashier後面嘅粉筆畫!除咗新嘅兔兔甜品之外,主食嘅選擇都幾多,當日所見非常受附近打工仔歡迎🕺🏿▫️ 豐盛台灣牛肉湯麵($78)食台灣嘢一定唔少得嘅牛肉麵~除咗牛𦟌,仲有香菇貢丸、花枝丸、滷蛋同蔬菜,名符其實好豐盛👀呢個價錢好抵食!牛𦟌筋肉分明,軟稔入味,有3大片厚切。麵條口感滑嫩Q彈,比平時常見嘅刀削麵幼身。湯頭係偏清淡嘅牛骨湯,帶有陣陣藥材香味,鹹度適中配埋鮮甜嘅蘿蔔,整體味道幾舒服,但如果你偏好濃味,可能蕃茄湯或者飯類會啱你多啲▫️ 椒鹽排骨肉燥飯($84)肉燥顏色好油亮,入口鹹甜鹹甜。出面好多肉燥飯啲豬肉都會整得太碎,呢份嘅肉粒大小就預得幾好,口感好實在,而肉燥嘅份量都啱啱好夠撈晒成個飯。排骨嘅椒鹽味好重好香口,外皮夠脆,個別一兩嚿脂肪比較多,但整體份量好夠誠意✨▫️ 逢甲鹹酥雞($52)外層炸得酥脆,炸粉好薄加咗指天椒粉,辣辣地幾惹味🌶️入面嘅雞肉夠厚肉而且唔乾~▫️ 抖起來~兔刨冰($11

豐盛台灣牛肉湯麵
▫️ 豐盛台灣牛肉湯麵($78)
椒鹽排骨肉燥飯
▫️ 椒鹽排骨肉燥飯($84)
逢甲鹹酥雞
▫️ 逢甲鹹酥雞($52)
外層炸得酥脆,炸粉好薄
加咗指天椒粉,辣辣地幾惹味🌶️
入面嘅雞肉夠厚肉而且唔乾~
抖起來~兔刨冰
▫️ 抖起來~兔刨冰($118)
🐇動L動L~勁ɪɢ-ᴀʙʟᴇ啱晒想打卡嘅你🤳🏻✨份量真係好大,可以2-4人share👭
兔兔布甸係好少見嘅桂花口味🌸味道偏清香,如果牛奶味重啲就更加好。另外刨冰係用低糖嘅仙草水製作,味道好fresh唔會太甜,幾啱濕熱嘅夏天。芋圓有咬口,地瓜圓同紫薯圓味道再重啲會更好🙌🏻
2024-05-10
$100 (Lunch)
  • 豐盛台灣牛肉湯麵
套餐⏰滷肉飯+麻油雞+水餃+黑糖芋頭鮮奶 💰$149滷肉飯有滷肉、肉鬆、酸瓜蘿蔔,每一啖飯都好豐富,而且還原到台灣嘅味,幾好食。麻油雞都好欣賞,用嘅容器好保溫,食咗半餐飯都仲熱,麻油味好重,雞都夠嫩滑。水餃就有四隻,餡料係韭菜、粟米、高麗菜,點埋個辣辣地嘅醬汁更加好食。黑糖芋頭鮮奶嘅芋頭蓉係自製,建議第一啖唔好攪勻飲,可以飲真啲芋頭蓉先,然後再撈勻飲,叫咗少甜甜度啱啱好套餐⏰浮誇大腸麵線+哈豆鮮果茶 💰$138大腸麵線配料有麵線、貢丸、花枝丸、大腸、魚羹、柴魚片,配料好豐富,而且味道都近似台灣,呢個真係幾唔錯🔥 炸物拼盤 💰$58拼盤總共有六款小食可以試,有香腸、鹽酥雞、蝦卷、丸子、甘梅薯角,每樣都可以試吓,各樣都炸得啱啱好❄️ 抖起來-兔刨冰 💰$118外貌已經好適合打卡📸兔仔係桂花布甸,下層有黑糖刨冰、紅豆蓉、芋圓、地瓜圓、紫薯圓等等,非常豐富多口感
套餐⏰
滷肉飯+麻油雞+水餃+黑糖芋頭鮮奶 💰$149