2020-01-11 135 views
同朋友食下午茶,鹹甜都想食,於是就黎左2DP食小食加甜品。叫左個大既蕃薯條,見佢冇乜特別所以冇影,不過都真係幾大份。雞鎚係用腐皮做,同喺其他地方食既素雞鎚似係同一個地方攞貨。外面炸得香脆入面又保持濕潤,唔會炸到乾哂,少少地一人兩隻都唔錯。個刨冰本身係用牛奶整,但我地兩個都唔飲奶,所以就請店員改左做豆奶。店員細心提醒個味會唔同左,不過我覺得都幾好味。豆奶冇牛奶咁羶,又唔會滯住喺個胃咁。個蜜瓜好甜好新鮮,真係比成個蜜瓜你食,所以$98一個都唔算貴。另外仲叫左兩邊野飲,不過唔算特別,覺得有少少淡,值得一讚既係佢地改左用堂飲杯(以前黎過係用即棄膠杯),仲唔洗出聲就自動走飲管,環保左好多。本身只係諗住食下午茶,點知最後食到勁飽,早知唔叫個蕃薯條啦!

脆香素雞鎚

蜜瓜豆乳刨冰