2018-11-06 4857 views
今日約咗班走肉朋友食晚飯,煩惱緊嘅時候,比我揾到呢間有自助餐嘅,咁就啱曬有選擇困難症嘅我地😂😂😂。餐廳地點唔算就腳,炮台山地鐵站要行10分鐘左右。內裡裝修舒適摩登,似西式cafe,還有水晶燈添,同埋唔似一般素/齋鋪,地方迫夾,呢度坐得好舒服。需然訂咗枱,可能想節省人手,亞姐都係手指指叫我地是但坐張枱🤣,其實都無咩招呼可言,呢度乜都係自助㗎,包括攞碗筷餐具,同埋走嗰陣都要自己執乾淨枱面。食物都放在餐廳中間一大張長枱,款式都幾多,湯,冷盤,熱盤,甜品...中式西式樣樣都有。我最欣賞嘅係:一款炸餃子裡面係甜芋泥,甜度適中,芋泥又香又軟棉😋真係好食到唔停得好口呀😂😂。另外仲有黑松露讓翠玉瓜,朋友係松露愛好者,佢讚不絕口呢😂😂,我都覺得好好食,松露醬多到一個點!翠玉瓜蒸得剛好,唔會腍咗👍👍。疏菜類仲有羽衣甘藍等貴價菜,$108放題真係非常底食!