2021-12-31 864 views
素年嘅食物,真係無試過令我失望🎉。🌰🍚『甘栗炒糯米飯』$108糯米飯上枱時,五顏六色,相當吸睛;飯放中間,一邊放脆口芋頭片;另一邊放煎香左嘅蔬菜,包括:紫淮山、雞髀菇同番薯;個紫淮山煎香咗,超經驚豔,保持准山嘅爽口,仲俾咗個乾身嘅外殼佢,好特別!反而主角「甘栗」就無咁岀色啦!⋯⋯🍾🧄『白酒香辣蒜片乾番茄意粉』$88小編比較鍾意食乾食嘅意粉,多過多汁嘅意粉;個意粉睇落好似無咩餸,但食落好有味,啲蒜片煎到香噴噴,Yum Yum! 但香辣味就欠奉啦!⋯⋯🥛『黑糖薑汁燕麥奶』$40(跟主食$24)入口,「超薑」,名副其實嘅「本地薑」,佢係用咗喺荔枝窩種嘅黃姜粉沖㗎!拎起個杯,一次過無咗半杯⋯⋯🥝『奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶』$48(跟主食$36)成杯都綠色,感覺到嗰種清新;雖然有燕麥奶,但入落好舒服。📍 素年 (深水埗)深水埗汝州街132號地舖。【小編的話】➡️「悦和」有放調味料喺度,快啲入定辣椒醬新年食蘿蔔糕➡️我哋兩個無訂位,但可能我哋早,佢有枱;我哋都好乖,比指完用餐時間早走,希望佢可以做多round
素年嘅食物,真係無試過令我失望🎉

🌰🍚『甘栗炒糯米飯』$108
甘栗炒糯米飯

🍾🧄『白酒香辣蒜片乾番茄意粉』$88
白酒香辣蒜片乾番茄意粉

⋯⋯
🥛『黑糖薑汁燕麥奶』$40(跟主食$24)
⋯⋯
🥝『奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶』$48(跟主食$36)
成杯都綠色,感覺到嗰種清新;雖然有燕麥奶,但入落好舒服
奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶(後)黑糖薑汁燕麥奶(前)

📍 素年 (深水埗)
深水埗汝州街132號地舖

【小編的話】
➡️「悦和」有放調味料喺度,快啲入定辣椒醬新年食蘿蔔糕

2021-12-31
甘栗炒糯米飯