之前深水埗總店岩岩開張嗰陣試過 一直都好想再幫襯 奈何次次都多人到喊😅 早排無意中去開深水埗一帶口癢癢想食素 就諗住搵番素年 點知發現原來深水埗都開左第二分店 就黎試下今次去到 可能因為tea time 所以都唔多人 外觀都一如總店咁係清新既白色 門口都有一個供打卡既位置 店內感覺比總店寬闊 更加有一個書架作為裝飾 CP值都幾高🤟🏻 本身打算食番總店食過既日式定食set 可惜唔知係咪因爲轉左menu 定係因為分店關係 依間係冇左日式定食set簡 取而代之係肉桂蘋果燕麥碗 上網睇過啲人講都好好味 但係今次因爲都想試下啲小食 就order左炸香芋蕃薯丸($48)同埋炸薯片配秘製蛋黃醬($58) 野食黎到其實有啲後悔 唔係後悔中伏 而係 真 係 超 大 份 完全係一個人食唔哂既份量😅 首先講炸香芋蕃薯丸 一兜大概6粒 新鮮出爐熱辣辣 一咬落去係清新既芋頭味 不過粉味比較重 但超級飽 食左3粒已經飽左一半 share左俾朋友食一半 到炸薯片配秘製蛋黃醬 價錢$58但份量大份到😅 真心勁抵食 雖說係炸薯片 但其實應該名為炸薯角會比較合適 因為個口感(個賣相都係) 明顯係薯角 話薯條都好過係薯片

完全係一個人食唔哂既份量😅
炸香芋蕃薯丸
左:炸薯片配秘製蛋黃醬

到炸薯片配秘製蛋黃醬 價錢$58但份量大份到😅 真心勁抵食 雖說係炸薯片 但其實應該名為炸薯角會比較合適 因為個口感(個賣相都係) 明顯係薯角 話薯條都好過係薯片😅😅 新鮮出爐超脆 加上大舊 配上佢地既秘製醬料絕對係唔會熱氣到爆瘡😂 蛋黃醬味道香濃 絕對值得一試
雖然可惜在 依間店冇左日式料理set 不過都值得一試 見到隔離枱叫左肉桂蘋果燕麥碗 其實目測份量都幾大碗 又健康 加上賣相絕對唔失色 係打卡no.1既食物 岩哂想打卡又健康既女生
Tea
炸香芋蕃薯丸
左:炸薯片配秘製蛋黃醬
2021-06-11 546 views
背景一)打針前夕 ...想食得健康啲,幫個身體打打氣打開Openrice 打素食見到啲素食自助餐但又覺得疫情期間...再碌落啲就見到呢間素年👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻回憶一)好耐之前見過朋友起ig 打卡野食好吸睛,最重要係個蕃薯條個樣好吸引~有一次同朋友經過附近,諗住食另一間分店,但因為已經full book,呢間又休息🥲我哋又好肚餓,就食左其他野..👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻適逢今日男朋友放假就比個藉口「肥🧸發版」,出街街拍下拖啦🥰今次都係搏一搏,臨時臨急打電話問仲有冇即日既位,另一間分店:full左;呢一間,居然仲有位!👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻地鐵站過嚟都幾近,不過入夜後都有啲靜..上網睇一睇就會發現,呢間鋪頭個menu都成日變人叫我又叫之🥢生酮薑黃椰菜花扒$138🥢⭐️⭐️⭐️咩色都有 打卡超靚呢個係男朋友叫既 不過似乎唔太岩佢口味聞落幾香 好似落左孜然粉 基本上調味都幾清淡可以食番食材原有的味道自家製既牛油果醬質地偏稀同淡可能肥🧸都係慣左重口味...😥🥢不可能芫荽芝士漢堡$138🥢⭐️⭐️⭐️⭐️💫呢個應該burger 係新
背景一)
打針前夕 ...
想食得健康啲,幫個身體打打氣
打開Openrice 打素食
見到啲素食自助餐
但又覺得疫情期間...
再碌落啲就見到呢間素年
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
回憶一)
好耐之前見過朋友起ig 打卡
野食好吸睛,最重要係個蕃薯條個樣好吸引~
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
適逢今日男朋友放假
就比個藉口「肥🧸發版」,出街街拍下拖啦🥰
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
地鐵站過嚟都幾近,不過入夜後都有啲靜..
上網睇一睇就會發現,呢間鋪頭個menu都成日變

人叫我又叫之
可以食番食材原有的味道
自家製既牛油果醬質地偏稀同淡
可能肥🧸都係慣左重口味...😥

🥢不可能芫荽芝士漢堡$138🥢⭐️⭐️⭐️⭐️💫

呢個應該burger 係新款,望左幾篇食評都冇提起
感動既係呢個有植物漢堡扒,因為材料只係提左有椰菜蕃茄青瓜..
初時我有幻想過會唔會係個漢堡包皮係用芫荽造..原來想多左😂係貨真價實嘅芫荽!
肥🧸唔係一個茜控,就咁食生既芫荽都嫌佢有啲草青味~不過當夾埋個漢堡扒一齊食嘅時候,個味又幾夾🤭
而且隱約散發出芫荽嘅香氣,的確幾驚喜😗

至於蕃薯條炸得好脆口,而且份量都算多

🥢香辣不可能肉醬薯皮🥢$58⭐️⭐️⭐️⭐️
薯皮好脆口,「肉碎」比較辣但又好惹味😋

結果證明肥🧸都係一個食肉獸🥲偏好味道較濃同埋仿肉既素食
其實新豬肉既口感同真豬肉都幾似,只係用新豬肉做嘅漢堡扒會相對容易散開
幾期待下次會有咩新menu🥰
  • 不可能漢堡包
2021-04-03 3706 views
今年,感覺就是一個不太好的年頭。香港前景不明朗,世界亦因為疫情而幾乎停止了運作。但香港人依然硬著頭皮上,在這一個艱苦、艱難的時代,依然有人努力地去闖出一片新天地。而主打素食的《素年》就在短短的時間,在深水埗打出了他們的一片天。而這一天,我們要到深水埗購物,在 shopping 之前,我們在楓樹街球場下車,先拜訪最就腳的《The Park by Years》。《素年》,其他的分店我仍未去過,但單是說這位於汝州街的《The Park by Years》,就給了一家一個很文青同很悠閒的飲食空間。店旁的書架,加一列似乎只是讓人來看書的長凳,立即令這一個地方充滿了書卷味。中午時間來到,我們當然在他們的午餐餐牌內尋找可愛的素食啦。當日,太太選擇了輕食,她就看中了這一餉焦糖香蕉燕麥碗。這,其實是一個早餐麥皮,加入了香蕉,桃,不同的堅果,發開了的奇亞子同果醬。味道甜甜的,充滿了令人開心的果仁同水果,看得出同吃得出,這是一個非常健康的食品。我的午餐就叫做不可能肉醬意粉。不是因為煮這意粉是一個 Mission Impossible,而是這意粉用上了 Impossible Meat 去製作。因為是 Impo
我的午餐就叫做不可能肉醬意粉。不是因為煮這意粉是一個 Mission Impossible,而是這意粉用上了 Impossible Meat 去製作。因為是 Impossible Meat,在口感上同味道上都好似真牛肉,而且此意粉用上了好多的鮮蕃茄來配這一個素肉粒都同樣多的肉醬,也是十分之好味道。
餐廳的跟餐特飲,是凍黑豆茶。飲落,有少少似微甜的涼茶,但口殘留的味道就有豆漿的豆味道,是一杯非常健康的飲品。
喜歡咖啡的我就點了一杯 Flat White。咖啡味很香,但味道就不算是太濃。以這味道的咖啡來配素食,清清地,其實又不錯。
文青餐廳及咖啡店給人的感覺就是舒服,所以,我們的這一餐就是吃得很舒服,很 relax。這《The Park by Years》就完美地以美食同環境為我們充好電,可以更開心,更有力氣地逛街、逛商場。
$100 (Lunch)
2021-03-28 1142 views
本來今日係想來這邊試食梅貴緣,但來到時已經收咗舖,所以就去咗附近的素年。 因為已經8點多, 所以不用排隊就可以入座, 近太子呢間分店比福華街分店較闊落,也 較光亮,所以比較舒服。今次呢間分店的餐係比較西式,上次個間就日式西餐。我點了個蘋果肉桂燕麥碗與我自己想像中不同,我以為係乾身的,有燕麥粒加其他配料但原來有奶,好似食早餐咁佢的配料款式多,但每樣分量不多花生醬味不濃,合桃不會淋笠肉桂粉味不會太搶,忌廉也打得夠廷身,甜味適中整體都無問題,只是我預期不同,但也很普通另外跟餐可揀一杯黑豆茶豆味也夠,清爽友人則點了 西班牙全日早餐整體不錯,沒有特別出色,素漢堡扒應該是入貨,貨源不錯,只是偏鹹但口感上似真的吃漢堡扒,沒有奇怪的豆味反而焗薯值得一讚,焗得外脆內軟綿,有少少洋蔥增加口感和香味但也有偏鹹的問題而西班牙油炸鬼則炸得不夠香脆,也有少少油膩感,建議可以減少西班牙油炸鬼,由3件減至1或2件已經足夠而素漢堡扒可增加,1件真的太少另外,水果也太少,如果可以多點,或可減低吃西班牙油炸鬼的油膩感另跟餐加26元點了黃薑奶茶黃薑味很重,有點兒蓋過奶的味道友人飲唔慣黃薑味太重所以另外點了黑芝麻奶有芝麻味但不
今次呢間分店的餐係比較西式,上次個間就日式西餐。
我點了個蘋果肉桂燕麥碗
肉桂蘋果燕麥碗

與我自己想像中不同,我以為係乾身的,有燕麥粒加其他配料
但原來有奶,好似食早餐咁
佢的配料款式多,但每樣分量不多
花生醬味不濃,合桃不會淋笠
肉桂粉味不會太搶,忌廉也打得夠廷身,甜味適中
整體都無問題,只是我預期不同,但也很普通
另外跟餐可揀一杯黑豆茶
黑豆茶

豆味也夠,清爽

友人則點了 西班牙全日早餐
西班牙全日早餐
整體不錯,沒有特別出色,
素漢堡扒應該是入貨,貨源不錯,只是偏鹹
但口感上似真的吃漢堡扒,沒有奇怪的豆味
反而焗薯值得一讚,焗得外脆內軟綿,有少少洋蔥增加口感和香味
但也有偏鹹的問題
而西班牙油炸鬼則炸得不夠香脆,也有少少油膩感,
建議可以減少西班牙油炸鬼,由3件減至1或2件已經足夠
而素漢堡扒可增加,1件真的太少

另跟餐加26元點了黃薑奶茶
黃薑奶茶

黃薑味很重,有點兒蓋過奶的味道

友人飲唔慣黃薑味太重
所以另外點了黑芝麻奶
黑芝麻奶茶

有芝麻味但不會太重,甜度適中

2021-03-26
2021-09-12 10 views
喺香港唔係特別多素食選擇下,「素年」應該都係幾出名,同時佢向來係我地至愛。不過今次去嘅唔係「素年」,而係佢其他分支店「The Park by Year」其實我原本book枱係想book素年,只係我book錯左😂但錯有錯著,因為佢地嘅meue係唔同架!不過The Park就比較傾重輕食,多啲而且meue不時都會更改,比起素年會有更多改變同心思嘅感覺~大家可以不時check下佢地嘅ig/website留意下有無新野~餐廳保持一貫簡潔嘅風枱,白色的牆身配以木色餐桌座位,開放式的水吧設計與素年無異,依舊令人食得舒服,只係會略嫌餐桌有點細,始終餐廳使用嘅碗碟都偏大,一上枱就佔領曬成張枱了😂🌱福建炒米形意粉 ($88)呢個意粉有驚喜❤️佢用米形意粉代替米飯,加埋芹菜, 芥蘭苗, 花菇, ⾖乾, 松⼦仁, ⾦菇唔同嘅材料令整體食落去好有口感。加上,平時食開福建炒飯都比較濕同多汁,但呢個意粉就算睇落好似好多汁,但撈埋一齊之後其實啱啱好,會令人一啖一啖咁食落去。🌱四川擔擔意⼤利粉($88)本身對佢期望幾大,因為見擺盤幾靚,又多人叫。但食落就麻麻。首先意⼤利粉太多,而且加埋擔擔麵嗰啲花生醬,成碟就好油膩。味
其實我原本book枱係想book素年,只係我book錯左😂
但錯有錯著,因為佢地嘅meue係唔同架!

不過The Park就比較傾重輕食,多啲

🌱福建炒米形意粉 ($88)

🌱四川擔擔意⼤利粉($88)
本身對佢期望幾大,因為見擺盤幾靚,又多人叫。但食落就麻麻。首先意⼤利粉太多,而且加埋擔擔麵嗰啲花生醬,成碟就好油膩。味道也沒什麼特別,不過勝在大碟,同多啲朋友share實食到。

另外,每個主食都會配一杯熱⽞⽶茶 /凍伯爵茶,我就一定揀⽞⽶茶,因為好香,仲可有助消化。
2021-05-26
2021-09-03 7 views
老公話深水埗有間素食店好出名,帶我食好野咁話喎第一次無book到黎到無得食勁失望,今次醒啦!預早book定檯店內裝修新淨,光猛舒服,空間感十足待應們殷勤有禮,全部年輕人,很有幹勁我們點了不可能漢堡名字很有趣,吃起上來更有趣因為一啲都唔似素食同真正既漢堡無分別調味合當,配料豐富,還加上芫茜,岩曬芫茜控不得不提既係炸蕃薯條🍠炸到外脆內軟,鹹鹹甜甜食到停唔到口另外點了甜品禾古力香蕉冧酒撻外面層朱古力威好脆,入面係濃濃香蕉蓉🍫🍌甜度調中
老公話深水埗有間素食店好出名,帶我食好野咁話喎
第一次無book到黎到無得食
勁失望,今次醒啦!預早book定檯

店內裝修新淨,光猛舒服,空間感十足

待應們殷勤有禮,全部年輕人,很有幹勁

我們點了不可能漢堡
名字很有趣,吃起上來更有趣
因為一啲都唔似素食
同真正既漢堡無分別
調味合當,配料豐富,還加上芫茜,岩曬芫茜控
不得不提既係炸蕃薯條🍠炸到外脆內軟,鹹鹹甜甜食到停唔到口
不可能漢堡包
另外點了甜品
禾古力香蕉冧酒撻
外面層朱古力威好脆,入面係濃濃香蕉蓉🍫🍌甜度調中
2021-07-31
Dinner
不可能漢堡包
  • 朱古力香蕉冧酒撻
2021-09-01 0 views
🔷 🥬〰️ 這大半年,80%時間都是蛋奶素食。而素年真的是一間不停重複要吃的素食餐廳,令人不停要試它們的幾間分店。幾間分店都是不同餐牌,而且因為新鮮感關係,定期都會改改所以每一間都很想去試一試🤣🤣🤣〰️其實門口佈置已經是一個十分棒的打卡位,內裡也有很多書本,精品,素食者適合的食物等可買😍🔹椒鹽椰菜花粒慶幸炸椰菜花粒不是很油,加上椒鹽,香脆可口。不過因為都比較鹹,所以都吃了幾粒就留給朋友們吃了😂🔹不可能漢堡不可能肉吃很多,我始終覺得最安全跟最好吃都是漢堡包🍔形式吃😅😅 或許加入大量不同的蔬菜,肉的口感會更好🤣而且蕃薯條香甜而且不油,都是超好吃😂😂🔹四川擔擔意粉很多foodie推介,就像吃擔擔麵一樣😂花生味重,原本都怕會太油膩,幸好有香辣味,會開胃一點,不然我們三人應該不會吃掉😅🔹香辣不可能肉醬焗薯皮薯皮時間焗的時間剛剛好,不會很乾,都幾脆😂肉碎帶點香辣味十分惹味,如果多點辣我會更愛吃😊🔍 題外話這次都是6月尾那時吃的,未必跟現在餐牌一樣😂😂😂😂吃完之後,我始終最愛荃灣那家😅😅😅另外,紅磡都開了一家素年,大家也要多多支持啊🤣🤣🤣🤣🤣🤣📌 素年 (深水埗)📍 深水埗汝州街132號地舖
🔷 🥬

🔹椒鹽椰菜花粒

🔹不可能漢堡

🔹四川擔擔意粉
很多foodie推介,就像吃擔擔麵一樣😂

🔹香辣不可能肉醬焗薯皮

🔍 題外話

這次都是6月尾那時吃的,未必跟現在餐牌一樣😂😂😂😂
吃完之後,我始終最愛荃灣那家😅😅😅
另外,紅磡都開了一家素年,大家也要多多支持啊🤣🤣🤣🤣🤣🤣

📌 素年 (深水埗)
📍 深水埗汝州街132號地舖

2021-08-24 22 views
下午茶時段,點了兩杯飲品,其實如果餓的話,可以點main course。這裡環境舒適,適合小聚傾計,而且服務非常好,又年青又有活力,我們點了一杯cream black, 一杯藍莓soda. 個人覺得藍莓soda有點甜,cream black就唔錯。
2021-08-21 46 views
素食風近年成為大熱,impossible meat感覺健康得黎又唔係好寡咁💛人氣素食餐廳 - 素年就話比大家知原來素食都可以好味㗎!😍————————————————👅不可能漢堡包($138)👍🏻雖然價錢貴左少少,個係塊impossible meat份量十足,口感同免治牛肉差唔多,芫茜味唔算好重,本身我都唔太好芫茜嘅,但既然今餐sell健康就食埋佢啦🥬👍🏻炸番薯條🍟少少脆脆地,番薯嘅香甜🍠令番薯條感覺無咁熱氣,熱辣辣食效果更佳!👅青醬三色螺絲粉($88)👍🏻 健康嘅青色,螺絲粉、翠肉瓜同菇🍄真係好耐都無食得咁健康,係滿滿的菜呀————————————————💡千祈唔好以為係齋就可以放肆咁食呀,會肥架🤣📍 素年 :深水埗汝州街132號地舖
————————————————
👅不可能漢堡包($138)

👅青醬三色螺絲粉($88)

————————————————
💡千祈唔好以為係齋就可以放肆咁食呀,會肥架🤣
📍 素年 :深水埗汝州街132號地舖
由佢新開bookmark到宜家,連佢門口個quote牌都換咗幾次,我終於食到啦啦啦啦!;impossible burger $108本身入面係大量莞茜,但有朋友唔食,所以轉咗做羽衣甘藍🥬。塊漢堡扒幾可亂真,肉汁多;塊芝士就怪怪地,無咩味之餘個質地唔似芝士,似mustard多啲)))。好彩佢夠多蔬菜,食落清新~蕃薯條味道好,蕃薯嘅天然甜味出曬嚟,茄汁都唔洗點,不過唔夠脆,可惜!;西班牙全日早餐 $148係churros !!!! 充滿肉桂香,外脆內軟,配埋新鮮嘅生果,仲有個蔬菜批,但無特別。😅份量偏細,又最貴,唔worth。;竹炭野菌包 $138比起impossible burger,我更加鐘意呢個bell。honey mustard醬感覺清新,啲菇同洋蔥炒得香口,簡單嘅美味,jang。;炸香芋蕃薯丸 $58發現自己好鍾意芋頭同蕃薯,又係你地呀!啲丸子🍡應該係新鮮炸嘅,脆卜卜熱辣辣,入面煙煙韌韌仲有甜甜地嘅芋頭蓉,今餐最驚喜非佢莫屬。(ง ˆ̑ ‵̮ˆ̑)ว゛// 同場加映 //泰式impossible玉米夾餅 $108 🌮🌮🌮
由佢新開bookmark到宜家,
連佢門口個quote牌都換咗幾次,我終於食到
啦啦啦啦!

;impossible burger $108
本身入面係大量莞茜,但有朋友唔食,
所以轉咗做羽衣甘藍🥬。
塊漢堡扒幾可亂真,肉汁多;
塊芝士就怪怪地,無咩味之餘個質地唔似芝士,
似mustard多啲
)))。
好彩佢夠多蔬菜,食落清新~
蕃薯條味道好,蕃薯嘅天然甜味出曬嚟,
茄汁都唔洗點,不過唔夠脆,可惜!

;西班牙全日早餐 $148
係churros !!!! 充滿肉桂香,外脆內軟,
配埋新鮮嘅生果,仲有個蔬菜批,但無特別。😅
份量偏細,又最貴,唔worth。

;竹炭野菌包 $138

;炸香芋蕃薯丸 $58
發現自己好鍾意芋頭同蕃薯,又係你地呀!
啲丸子🍡應該係新鮮炸嘅,脆卜卜熱辣辣,
入面煙煙韌韌仲有甜甜地嘅芋頭蓉,
今餐最驚喜非佢莫屬。(ง ˆ̑ ‵̮ˆ̑)ว゛

// 同場加映 //
泰式impossible玉米夾餅 $108 🌮🌮🌮
竹炭野菌包
2021-03-08
  • 炸香芋蕃薯丸
今日又係小金做素食宣傳大使嘅一日,之前來過呢間素年,嘢食又睇得又食得,服務態度仲相當好,所以今次來個’二訪素年遊記’😋不可能芫茜芝士漢堡$138🍔同行朋友話個包幾脆口,芫茜味夠重,漢堡口感有啲似牛肉球😂蕃薯條都相當唔錯,小脆小脆😂四川擔擔意大利粉$98🍝呢個就相對失色左啲,只係食到麻醬味,其他咩都食唔到😟所以食左幾啖已經開始覺得漏西柚鮮橙菠蘿汁原價$48🍍西柚味幾重,唔太甜,幾fresh幾消暑髒髒咖啡$38☕️飲落幾creamy同埋幾杰身

不可能芫茜芝士漢堡$138🍔

四川擔擔意大利粉$98🍝

西柚鮮橙菠蘿汁原價$48🍍
西柚味幾重,唔太甜,幾fresh幾消暑

髒髒咖啡$38☕️
飲落幾creamy同埋幾杰身
2021-07-27 189 views
身邊好多朋友都覺得無肉落肚會唔夠飽,但其實呢個只係一個錯覺,或者可以講係一個心癮。其實只要揀岩食物,再花少少心思,食素一樣飽肚又滿足。今日就去左口碑極好既素年食晚餐,以下係四人份量:主食:-  The Athletic Club Porridge Bowl $88-  生酮薑黃椰菜花扒 $138-  不可能芫茜芝士漢堡 (芫茜轉左羽衣甘藍)  配 蕃薯條 $138 -  麻辣芫茜不可能芝士漢堡 (芫茜轉左羽衣甘藍)  配 蕃薯條 $138小食:- 椒鹽椰菜花粒 $58甜品:- 焦糖脆脆檸檬撻 $58雖然無肉落肚,但食完食真係覺得飽,唔會有食完等於無食既感覺。呢間餐廳既成功,係因為每樣食物都色香味俱全,佢能夠將一啲簡單既食材MIX AND MATCH變成一款新菜式,又驚喜又好食,賣相又吸睛﹐抵佢得到咁多人既好評。

今日就去左口碑極好既素年食晚餐,以下係四人份量:

主食:
-  生酮薑黃椰菜花扒 $138

小食:
- 椒鹽椰菜花粒 $58

甜品
- 焦糖脆脆檸檬撻 $58

2021-07-13
2021-07-25 166 views
深水埗咁多間新型餐廳,咁到中伏。叫咗福建炒米型意粉,等咗三十分鐘三催四請先上,仲要中哂伏,想問廚房依啲係咩垃圾,似唔似餸頭餸尾放埋一碟,然後收你百幾蚊,仲衰過樓下茶餐廳。好後悔㨂咗依間嘢,價錢貴,坐位唔舒服,仲要食垃圾。都未計等位仲外面等咗40分鐘,有對老外等位時係店內睇下雜貨涼冷氣,店員由佢哋,我哋等咗40分鐘唔對路,又入去睇下雜貨,畀人趕。唔知係咪帶位嗰位唔識英文所以唔敢趕鬼佬呢,從來都係香港人蝦香港人。

福建炒米粉意粉
2021-07-20 122 views
週末既下午茶深水埗間間cafe都好爆滿見到呢間有位,我地就即刻入去坐坐環境都大,幾舒服,適合同友人談天我地叫左兩款小食同主菜-炸芋頭丸(7/10)共有六粒,炸得好脆,幾好食😋-跟餐配左個蕃薯條(8/10)份量唔細,配茄汁都幾特別-四川擔擔意粉(8.5/10)好fusion😳味道唔辣,不過又唔係好重味唔係好覺似四川味,不過容易入口~好味的~-凍咖啡友人話無乜咖啡味🙈所以黎呢到就唔推薦飲咖啡啦~
週末既下午茶深水埗間間cafe都好爆滿
見到呢間有位,我地就即刻入去坐坐

環境都大,幾舒服,適合同友人談天

我地叫左兩款小食同主菜
-炸芋頭丸(7/10)
共有六粒,炸得好脆,幾好食😋
-跟餐配左個蕃薯條(8/10)
份量唔細,配茄汁都幾特別

-四川擔擔意粉(8.5/10)
好fusion😳味道唔辣,不過又唔係好重味
唔係好覺似四川味,不過容易入口~好味的~

-凍咖啡
友人話無乜咖啡味🙈所以黎呢到就唔推薦飲咖啡啦~
2021-07-06 178 views
舖頭走簡潔風有一部分位置間出來做書架 整體空間感較大 不過就變相座位靠埋一邊 而且間距較近 有啲逼夾!四川擔擔意大利粉有趣fusion菜!都幾辣下建議叫小辣😝嘅擔擔醬幾好味😋花生醬濃郁加埋辣辣地幾過癮!連埋啲🍝一起食口感又幾夾!配菜又有啲豆乾豐富層次感😚個人幾喜歡個搭配😍檸檬撻左右兩檯都嗌左跟風試下😆又幾好味😋份量足夠兩人share!檸檬蓉偏酸一定要連埋香脆曲奇餅底一起食就啱啱好!裝飾仲有啲焦糖脆脆增加口感👍🏻飲品都正正常常!

四川擔擔意大利粉

檸檬撻

飲品都正正常常!