2019-07-08 1087 views
今日天氣好熱,冇乜胃口,想食d濃味d嘅野,刺激下胃口!上網search下,見到呢間印尼野就去試下,原來地方好就脚,就係糖街。餐廳坐位寬敞,餐牌選擇又好多,set dinner價錢唔貴,不過朋友驚太多野食唔哂,最後都係散叫。 上菜速度都好快,首先黎嘅係炸鰂魚,外面炸得好乾脆,但裡面魚肉又唔會太乾身,魚腩位置炸到脆卜卜,可以連骨都食埋,仲配埋一個辣醬,襯啤酒真係一流,好惹味!粟米餅,一放落枱,比我想像中大塊好多,炸得好好,唔會好油膩嘅感覺,除左粟米加埋其他配料又多,口感好豐富。食得辣嘅話,可以連埋佢提供嘅細青辣椒一齊食,食落更加刺激。正! 炒雜菜好好味,有成好幾種蔬菜一齊炒,好豐富,餸飯一流。巴東牛肉飯佢嘅配菜真係好多,份量好足,就好似有好多唔同口味嘅醬比你撈飯食。有辣,有椰汁味,有咖哩味,又有炸過嘅花生同魚乾,令到成個飯更加多層次。牛肉好入味,好有口感,加埋椰青,真係冇得頂。本來仲想叫串燒,不過已經飽飽地。唯有下次再嚟試過。 兩個人都係食咗3百幾蚊,又坐得舒服,待應好有禮貌,第一次去嘅感覺好好。值得再去。臨走時仲見到餐廳外面放咗好多印尼小食可以買返屋企慢慢食

炒雜菜好好味,有成好幾種蔬菜一齊炒,好豐富,餸飯一流。

臨走時仲見到餐廳外面放咗好多印尼小食可以買返屋企慢慢食

• 炒雜菜