2022-05-31 32 views
食完晏去行街,經過The One入去兜下,茶墨兩個大字高高掛著,典雅的中國風輕輕現出。這裡賣珍珠奶茶類台式飲品,組合非常創意,又多選擇,仲有日式糕點,坐在舒適的座位上慢慢歎住杯茶,食下蛋糕🎂,偷得浮生半日閒,一樂也。😘😘研究一大輪,選擇困難症的人終於決定要麻薯芋圓茉莉鮮奶綠茶,少甜兼走冰,另一杯要牛奶麻薯抹茶鮮奶凍,正常甜及走冰。然後又要多件榛子朱古力蛋糕,怕大杯飲唔曬,選擇了外賣,職員好認真幫我們包好飲品和蛋糕。麻薯茉莉花芋泥奶綠個個幾有特色, 飲嘅時候有淡淡嘅茉莉花味, 令成杯野唔會太漏 ,麻薯好有嚼勁 ,並且飽肚 ,同埋加入麻薯好有特色, 因為普遍其他店都唔會有, 少甜令成杯野甜度適中 , 飲品嘅外型都好似有墨水劃過, 頗有特色。抹茶不澀也不太甜,麻糬超有咬口,非常正宗。茉莉花茶很香,與麻糬是完美配搭,真享受。