Remmah Wong
Remmah Wong
Level 2
2017-04-23
Follow
早已聽講荃灣有間小熊主題餐廳,難得佢早收工,昨晚同女朋友仔一齊去試試。

愉景新城 真係一個合家歡的主題商場,呢間餐廳當然亦係以精緻小熊裝橫的主題,當然係要預約啦,去到就知原來好多人。

餐廳服務員好細心同你講解餐牌,而且會放多隻熊仔俾你做點綴。

我地叫左二份餐,三杯餐飲,<<草子莓莓>> 同 <<清涼仲夏>> 係以橙汁底做基楚溝出來的果汁,甜甜地好開胃,好適合小朋友口味。

<<莫加咖啡>> 味道有少少淡,如果朱古力味濃 D 就 Perfect la , 我係 朱古力 的鐵粉來的!

主菜係雞扒鐵板燒,鴨胸意粉,還有燒肋骨。

先講雞扒鐵板燒: 識食鐵板燒的朋友就會知,薯條要是脆的,而呢間的真係俾到脆薯條我! 雞扒冇煮太久,剛剛熟,而且入味,黑椒汁份量亦好夠。
鴨胸意粉看似普通野,但食落裡面係有奄好的酸洋蔥,出奇地夾,幾好味。我真係成碟食晒,連碎都食埋 !
BBQ 蜜糖芝士燒肋骨,蜜糖同芝士呢個配搭一向都好穩陣,亦係即叫即燒,上碟仲熱烘烘,賣相好精緻

最後店員見我女朋友咁開心,仲 Upgrade 左甜品去朱古力心太軟,呢個心意上已經冇得輸 ! 佢話一般生日就會免費幫客人 Upgrade ~

味道好好呀,個 Cake 同裡面既流心都好合乎一個好味的心太軟,蛋糕亦唔會大甜搶走朱古力漿。

總而言之,呢間餐廳環境,服務都好好。食物配搭味道亦相當穩陣,整體經驗好愉快。有小朋友會更適合來,佢地一定會開心到 Crazy 左

起碼我隻女朋友已經係 XD ~~
每張台都有精小熊,店好有心思
每張台都有精小熊,店好有心思