2010-12-09 54 views
因為早去,人唔多,唔駛等位,不過叫點心就都要等一陣先有得食。今次野食得唔多,同朋友兩個人夾埋叫左幾籠點心,同埋相機無咩電,相影得唔多。最先到係十三摺水晶鮮蝦餃:其實十三摺唔係十三摺無咩分別,都係花巧野,最緊要係味道。當然,味道都唔失禮,蝦肉真係大大隻,勁爽脆,足料。而且粉皮好簿,無話好韌,不錯。跟手~香噴噴鴛鴦奶皇包:個外表好特別,好似西餅店中的咖啡鴛鴦包,奶皇相當好味,入面的奶皇蒸得都相當熱,但個皮就唔算好熱,所以食要小心,唔好俾表面溫度呃左老爺子古法馬拉糕:蒸得相當鬆軟,唔會話太甜,OK。有機田園野菌餃:呢個我相當鐘意,入面有不同的菇,但食落相當爽甜,同埋清清地唔錯。其實環境真係幾靚,我最鐘意白色,所以對佢的裝修幾有好感,感覺好光亮,場的擺設都好靚~兩個人飲餐茶仔,埋單一人四十幾,價錢不算便宜,但又唔係貴過屋村酒樓好多,可接受。

老爺子古法馬拉糕:蒸得相當鬆軟,唔會話太甜,OK。

2010-12-01