2018-10-13 206 views
今日屋企人嚟咗接我放工,所以就喺中環附近搵咗間中式嘅餐廳黎同佢地一齊食晚睇一睇Menu見到呢度有好多唔同款式嘅中菜食,包括有點心、小菜仲有粉面飯嗰啲,每樣野嘅種類仲有好多添望到枱面上嘅碗設計都好特別,有幾款唔同嘅詩句印咗係個碗上面,忍唔住都影咗張相留念蜜汁叉燒嘅肥瘦適中,咬落都幾有口感雖然乳鴿周圍都食到,但係呢度用咗個好特別嘅碟裝住,即刻成碟餸升格哂仲有好多款味道唔錯嘅小菜超級值得一提嘅就係呢兩款點心,一個係整到好似刺蝟咁嘅流沙包,另外一個就係整到好似金魚一樣嘅蝦餃,兩款點心都好有心思,差啲就唔捨得食另外我哋仲叫咗個飯,佢用咗個長長哋嘅碟裝住,喺頭同尾加咗個魚頭同埋魚尾,令到佢睇落更吸引最後一定要讚嘅就係呢個甜品,味道雖然一般,但係勝在佢嘅創意滿分,用咗一個好似象棋棋盤嘅碟黎裝住六舊好似象棋咁嘅甜品
蜜汁叉燒嘅肥瘦適中,咬落都幾有口感
仲有好多款味道唔錯嘅小菜