2018-03-13
好耐冇食過咁精緻嘅小菜啦, 呢間中菜館 用咗比較時尚嘅裝修加埋 較有特色嘅小菜, 十分有賣點就連碗筷都花咗深思,每個碗裏面都有唔同嘅詩句,姬松茸燉 花膠湯, 清清地 又滋潤係一個好啱春天飲嘅湯水, 米睇佢細細壺咁, 一人都可以飲到兩三個茶杯架銀湖天鵝酥個名同埋 個賣相都好有氣質, 裏面係用咗紫番薯製作, 鬆脆酥脆香口, 味道甜甜地,都幾好味好靚好有特色嘅面譜火爐沸騰水煮螺片屬於中辣, 裏面有超大量嘅辣椒 因為係用火燒住嘅關係仲會越食 越辣添仲有不少嘅螺肉塊塊爽脆彈牙豬紅同薯粉 入曬未 ,食到我流曬汗食到咁上下真係要食番啲清清哋嘅小菜, 這道自製菌皇醬蒸鐵棍淮山, 終於可以平衡番個 味蕾啦,就嚟食到冇曬味覺第一次食櫻花蝦炒飯 好特別呀, 淡淡櫻花蝦 好香口呀,只能說越食越開胃
就連碗筷都花咗深思,每個碗裏面都有唔同嘅詩句
好靚好有特色嘅面譜火爐
仲有不少嘅螺肉塊塊爽脆彈牙
豬紅同薯粉 入曬未 ,食到我流曬汗