2017-09-23 64 views
同朋友約左係西環見面,經過呢間餐廳嘅時候立即比佢嘅裝修吸引到,決定入去試下。餐廳入面嘅裝修係以白色同粉色為主,天花板掛住朵朵嘅棉花糖雲,非常滿足到我嘅少女心😍入面有好多熊仔同兔仔,呢隻熊就勁大隻,望住食野都覺得開心😍又可以同佢瘋狂影相,店員都好樂意幫手。餐廳嘅野食亦都非常之精緻,我一望餐牌就比呢個黑松露海膽蟹肉牛油果他他吸引到雖然唔知咩係他他,不過佢有齊我最鍾意嘅元素,緊係即刻點喇~原來他他係將牛油果同芒果壓成方形,上面仲有蟹肉、海膽等配料。海膽同蟹肉嘅鮮美同牛油果配合,相輔相成,口感非常清新獨特😍❤呢個蜜瓜配巴拿馬火腿非常適合夏天食,蜜瓜同哈蜜瓜都非精之清甜,中和左巴拿馬火腿嘅咸味,感覺非常唔錯。呢個明太子軟殼蟹意粉我覺得係必點!!!首先軟殼蟹炸得非常香脆,入面亦有好多膏,好好食。明太子意粉真係非常出色!!!意粉配合埋明太子嘅鮮味仲有忌廉香,令人食指大動,好彩意粉粉量都幾多,如果唔係我同我個fd可能會叫多一個呢度嘅特飲亦都非常精緻,好似我叫嘅呢杯棉花糖抹茶沙冰咁,好靚😍飲野之前又可以影餐飽,又有棉花糖食。沙冰抹茶味都ok,唔係果種好假嘅抹茶味,值得一試。整體而言呢間餐廳無論係食物定裝

海膽蟹肉牛油果他他

巴拿馬火腿配蜜瓜

軟壳蟹明太子意粉

棉花糖抹茶沙冰

整體而言呢間餐廳無論係食物定裝修都非常精緻,令我非常滿足
2017-09-20
$200 (Dinner)
海膽蟹肉牛油果他他
軟壳蟹明太子意粉