2019-03-18 2511 views
我在本酒樓常客,好傳統的星期日晚7:30來光顧.食了很多次,等野食時間不算長,野食味道可以.唯昨晚情況令我火滾.昨晚一家4人同行食晚飯,叫數道菜及例湯.除了烤鴨第一食及例湯外,其他菜等了50分鐘都未有,好火.之後,的野食又好鹹,懷疑人太多做得求其.食完所有野後,已經用了1小時40分鐘,正常情況下已走得.唯之後有糖水送(本來都唔想食,唯家人心心不忿仍堅持,唯有再等),又要等15分鐘都未到,不過等糖水成日等幾耐.好火爆.最後食完結脹都用了120分鐘.比平時多了30分鐘.總括而言:我發現本酒樓員工嚴重不足,只要人多就應付唔來,等好耐,等食糖水時間成日好長.
Other Info. : 其實我去年7月22日星期日晚在本酒樓食晚飯時曾遇過這情況,當晚係受斴近有酒樓裝修致人流大增.昨日的情況如同被人拉布.唉.唯有說這情況有幾何會出現呀!今次真係強烈黑天鵝.
2019-03-17
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
Celebration
Valentine's Day