城寨煲皇

Shing Chai Hotpot
去咗一間好好打卡嘅火鍋店!一入門口,就有個霓虹燈牌+懷舊佈置嘅場景俾你打卡!😼一開始點咗個湯底同小食:🫴🏻麻辣涼拌花甲 $148都幾大隻,幾有口感;微微麻辣味,少少甜豉油,作為小食,不錯!😜🫴🏻龍鳳雞煲翅 $428個湯非常濃雞味,感覺冇咩味精;另外有一碗配湯嘅食材,有雞絲、花膠、翅。雞肉幾滑幾腍、花膠爽口、翅好多好有口感!😚之後用雞湯底打邊爐,我哋叫咗:🫴🏻招牌三寶丸 $98佢有5款丸,我哋揀咗(豬肉丸、墨丸、蝦丸)🤪豬肉丸 - 內有梅菜,好有阿媽蒸肉餅嘅感覺,口感好彈牙墨丸 - 呢款普通少少,淡淡墨魚味蝦丸 - 好彈牙,入面仲有一兩條蝦肉,口感豐富🫴🏻田園雙拼餃(韮菜餃、椰菜餃)$58食落好清新健康,多菜少肉😌🫴🏻野菌雜菜盤 $88包括:菜芯、娃娃菜、芥蘭、雞髀菇、車厘茄、粟米。一次過食到幾款,唔同口感、唔同味道嘅菜同菇,感覺冇咁單一。🙂🫴🏻美國穀飼牛 $138口感好彈牙,一d都唔韌,好食!試過烚耐咗,都依然食得落口!肉質真係唔錯!🤓🫴🏻龍口粉絲 $38呢個非常推介配雞湯,佢一上枱已經烚好曬,放落湯熱左就食得。重點係佢索曬d雞湯,勁好味,一大啖咁食,感覺少少似魚翅,粉絲當魚翅呢句係有
去咗一間好好打卡嘅火鍋店!

一入門口,就有個霓虹燈牌+懷舊佈置嘅場景俾你打卡!😼

一開始點咗個湯底同小食:

🫴🏻麻辣涼拌花甲 $148

🫴🏻龍鳳雞煲翅 $428

之後用雞湯底打邊爐,我哋叫咗:

🫴🏻招牌三寶丸 $98
佢有5款丸,我哋揀咗(豬肉丸、墨丸、蝦丸)🤪

豬肉丸 - 內有梅菜,好有阿媽蒸肉餅嘅感覺,口感好彈牙
墨丸 - 呢款普通少少,淡淡墨魚味
蝦丸 - 好彈牙,入面仲有一兩條蝦肉,口感豐富

🫴🏻田園雙拼餃(韮菜餃、椰菜餃)$58
食落好清新健康,多菜少肉😌

🫴🏻野菌雜菜盤 $88

🫴🏻美國穀飼牛 $138

🫴🏻龍口粉絲 $38
呢個非常推介配雞湯,佢一上枱已經烚好曬,放落湯熱左就食得。重點係佢索曬d雞湯,勁好味,一大啖咁食,感覺少少似魚翅,粉絲當魚翅呢句係有d道理!🥸

星期日至四,晚上9時後入座,有全單8折優惠🤫
2022-09-28