我老友好鍾意食雞翼,於去咗呢間雞翼專門店,一齊叫雞!🐣佢哋有雞翼放題,最多有18款雞翼任點、多款小食。不過,第一次嚟,未有足夠信心😂於是點咗個拼盤試試水溫。Netflix & chill 拼盤 $268呢個雞翼拼盤有18隻,可以揀三款口味,每款六隻,仲有一款小食。佢哋雞翼主要分三大類:乾身、濕身、特製,我地每個大類揀左一款口味😼:🫴🏻 乾身 - 咖啡香味 x6炸得剛剛好,外皮好薄好脆,雞肉非常嫩滑,仲要有肉汁!咖啡味有嘅,不過唔算太出,因為雞翼本身已經好好食,注意力過哂去!🥰🫴🏻濕身 - 黑芝麻海鮮蜂蜜 x6食完乾身再食濕身,可以中和一下口乾同熱氣嘅感覺。呢個醬似北京填鴨沾果隻醬,加上芝麻香,非常濕潤,好味!🤤🫴🏻特製 - 自家製鹹蛋黃 x6呢款更加驚艷,佢先將蛋黃醬同雞翼一齊炒,每隻雞翼表面都黐住一層厚厚嘅咸蛋黃醬,每一啖都食到濃濃咸蛋黃味;然後再係面頭灑上乾爽嘅咸蛋黃碎,可以俾到你唔同口感及層次!😻🫴🏻小食 - Cajun牛油燒粟米估唔到個粟米咁好食,由於先烚熟再去燒,成舊粟米唔會乾晒,內裏仲好多汁,佢作為食雞翼嘅過渡,解解膩,非常合適。另外,佢加入cajun粉去燒,非常之香,再
我老友好鍾意食雞翼,於去咗呢間雞翼專門店,一齊叫雞!🐣

Netflix & chill 拼盤 $268

🫴🏻 乾身 - 咖啡香味 x6

🫴🏻濕身 - 黑芝麻海鮮蜂蜜 x6

🫴🏻特製 - 自家製鹹蛋黃 x6

🫴🏻小食 - Cajun牛油燒粟米

估唔到個粟米咁好食,由於先烚熟再去燒,成舊粟米唔會乾晒,內裏仲好多汁,佢作為食雞翼嘅過渡,解解膩,非常合適。另外,佢加入cajun粉去燒,非常之香,再加上牛油、蛋黃醬。味道上好有層次、好豐富。😀

小知識:
Cajun spices 肯瓊香料粉,是美國紐奧良地區的特有香料,混和了匈牙利紅椒粉paprika、大蒜粉、洋蔥粉、黑胡椒、小茴香粉、卡宴紅椒、cayenne、奧勒岡與百里香,香氣強烈。

🫴🏻飲品 - PASSION FRUIT CAIPIROSKA $78

呢杯cocktail幾好飲,係待應介紹嘅。充滿果味,配rum酒,酒精味唔濃,好易入口,清新!😌
2022-09-13
$200 (Dinner)