尋晚一行三人去食晚飯,訂咗位上到去都要等位,但見到全店爆滿等一陣都唔緊要啦,終於入座,點咗一個套餐有湯,沙律同扒嘅餐,另外單點兩個酥皮龍蝦湯,一個沙律,一個意粉再加一個鱸魚,等咗約10分鐘先上個包,黑衫店員話今日比較忙,好有禮貌咁同我地講唔好意思,我地開頭覺得忙,明嘅,無問題啦 點知再等多15分鐘先嚟個意粉😅,跟著再等多10分鐘再上個鱸魚😅,兩個龍蝦湯同沙律同埋另外個套餐都重未上,店員又一次講唔好意思,話今日較忙,上菜次序可以會調轉🙄,跟著隔多10分鐘,個套餐嘅湯終於上,但食意粉同鱸魚嘅已食晒同食飽,再嚟先上套餐湯同沙律,跟著我地一路望一路覺得奇怪啦,坐近水吧出食物位嗰度有兩枱人,大約20幾人,係水吧出食物位附近無帶口罩,係無帶口罩係度行嚟行去,又係咁唔帶口罩行入水吧講嘢,我已經覺得怪,但重點我份扒,兩個酥皮龍蝦湯同埋沙律都未出,而我隔離枱都係度問店員食物幾時出到,黑衫店員不斷好有禮貌咁道歉,跟著我頂唔住就問店員其實個扒同湯幾時到啦,跟著我再問點解個水吧位不斷會有客人唔帶口罩係個水吧位置行嚟行去,其實嗰個位係出餐位,佢地企係度唔帶口罩係出餐食物上面講嘢,d口水就會噴晒落去,要知道而家疫情未過,大家出嚟食飯都想食得安心,當我講完俾店員知後,我有見店員有去同客人講返,但d客都依然係度唔帶口罩20幾人四圍走🙄🙄,之後我發現有個係水吧沖嘢飲嘅女仕,行埋去同佢地吹水加影相,咁我就好肯定佢地係識嘅,廿幾人係度攪生日會,跟著我見我份扒經過埋無帶口罩係度吹水嘅人中間攞到出嚟終於送到我枱上,我就再問我嗰兩個酥皮龍蝦湯同沙律重未到,其實我見咁樣已經想取消order 重點我已食飽,但由於我見黑衫店員好好禮貌,所以先唔想佢地難做無取消,但我又再講一次d人唔帶口罩係水吧吹水問題,我再見住個黑衫員工行埋去同之前係水吧沖嘢飲個白衫女仕講,先見個女人終於出聲有叫佢班親友帶返口罩,但叫完d人都係無帶,繼續四圍走同影相,再隔10分鐘,我d沙律同湯終於先上到枱🙄😑,平心而論佢餐廳d嘢係好食,但每人平均消費都要400幾蚊,大家覺得咁嘅價錢,咁嘅出餐次序再加咁嘅衛生情況大家點睇,我就覺得食嘢除咗要好食,出餐次序都好重要,衰d講去過咁多間餐廳食飯,未試過一間個湯同沙律係成個鐘頭後先上,主菜都出先囉,(
我第一次酥皮龍蝦湯同沙律最後上,唔知以為係甜品)加上疫情唔帶口罩幾十人係個水吧位行嚟行去,佢地唔怕中獎,我唔想咁樣食餐唔係叫平嘅飯而要中獎俾人捉去隔離,大家唔怕中獎可以上去幫襯,我就肯定話俾大家知,佢幾咁好食我都唔會再去,祝大家好運!

到最後我証實咗個白衫水吧女仕係間餐廳老闆娘,嗰廿幾個唔帶口罩四圍行嘅係佢地d親人!但有一樣嘢值得讚,係個老闆娘死好命請咗兩個咁好脾氣同咁好禮貌嘅店員