2022-11-06 54 views
📍Kailash Parbat 尖沙咀寶勒巷3號萬事昌廣場3樓302室印度素食篇🇮🇳自從開咗呢個Foodie Account之後,我都希望盡量試多啲唔同嘅食物可以介紹俾大家。所以今日就試食印度素食,亦都係我第一次食印度素菜😉其實依間Kailash Parbat 喺全球都有分店,都係一間連鎖品牌餐廳位於寶勒巷嘅香港分店,座位方便都坐得舒適枱與枱之間距離都闊,而且裝修都幾靚👍🏻餐廳好貼心準備了中文menu俾我地睇!選擇非常之多,以下餸菜都係服務員推介我試試🔹BAMBAIYA DAHI PURI 孟買特色酸奶油炸圓脆泡芙 $75印度著名的街頭小吃!泡芙入面有薯仔和小扁豆加上薄荷甜酸醬餡炸泡芙面頭淋上香料酸奶本身我以為係熱嘅,嚟到先發現原來係冷盤口感都幾特別!🔸PAV BHAJI 孟買特色芝士薯仔咖哩配煎牛油包2件 $85一上枱見到兩個牛油麵包,我以為係配餐湯😂後尾先發現原來係配咖喱,呢款咖喱食落去唔辣比較mild,薯仔味濃!啱晒唔食得辣嘅我👍🏻🔹PATTICE CHEESE GRILL薄荷醬薯餅芝士烤三明治 $85依款三文治一上枱勁似公司三文治😂三文治烤過更加好食☺️🔸AMRITSARI AL
📍Kailash Parbat

尖沙咀寶勒巷3號萬事昌廣場3樓302室

印度素食篇🇮🇳
自從開咗呢個Foodie Account之後,
我都希望盡量試多啲唔同嘅食物可以介紹俾大家。
所以今日就試食印度素食,亦都係我第一次食印度素菜😉

其實依間Kailash Parbat 喺全球都有分店,
都係一間連鎖品牌餐廳
位於寶勒巷嘅香港分店,座位方便都坐得舒適
枱與枱之間距離都闊,而且裝修都幾靚👍🏻

餐廳好貼心準備了中文menu俾我地睇!
選擇非常之多,以下餸菜都係服務員推介我試試

印度著名的街頭小吃!
泡芙入面有薯仔和小扁豆
加上薄荷甜酸醬餡炸泡芙面頭淋上香料酸奶
本身我以為係熱嘅,嚟到先發現原來係冷盤
口感都幾特別!

一上枱見到兩個牛油麵包,我以為係配餐湯😂

依款三文治一上枱勁似公司三文治😂
三文治烤過更加好食☺️

🔸AMRITSARI ALOO GOBI 薯仔花椰菜 $85
🔸KULCHA烤包(牛油味)$45
呢款印度咖喱,對於我嚟講係比較辣,不過都算惹味😍
咖喱配上薄餅係perfect match嘅!
非常欣賞呢個薄餅好夠香口!好重牛油味,質感鬆軟,熱辣辣食好正!

🥤PATIYALA LASSI芒果酸奶冰沙 $59
🥤COLD MASALA MILK TEA $60
芒果酸奶冰沙味道同平時飲開乳酪飲品差唔多。
而奶茶我覺得有啲過甜,如果唔係咁甜會好飲啲。

總括嚟講今次體驗印度素食感覺都唔錯!
試吓其他國家特色菜都唔錯😘