2017-07-23 4592 views
星期日早上天氣特別好,所以決定揸車上山飲茶,今餐茶除咗地點遠之外,仲有其他幾個特點嘅~特點一:等車位飲茶~仲比人打尖!特點二:無冷氣特點三:點心自己攞,基本上係無人賣點心,不過有個姐姐企喺喥,因為太熱佢有幫我攞點心放落個盤~呢度所有嘢都自助式,沖茶攞茶杯碗筷子,只有煮西洋菜有專人服侍!西洋菜好出名,幼嫩唔老好新鮮,即摘即煮!特點四:懷舊點心薑蔥蒸牛柏葉鮮蝦韮菜餃呢個做得唔多錯,皮唔過淋蝦肉爽口彈牙~炒銀針粉呢個完全唔得,用雜豆+蛋炒,古古怪怪。炸蝦角好大粒,不過過咗氣淋咗!豉汁蒸鳳爪我發覺我都幾愛啜腳趾~味菜蒸大腸唔係度度有得食呀!!鍾意食嘅人就好愛囉!新鮮出爐炸魷魚鬚熱辣辣脆卜卜好好味!馬拉糕小時候最愛食,但而家熱情減弱左,因為食咗佢個肚無乜空間食其他嘢!所以都係食小小~特點算五:食飽可以去睇西洋菜田!

特點一:等車位飲茶~仲比人打尖!

特點二:無冷氣

西洋菜好出名,幼嫩唔老好新鮮,即摘即煮!

特點四:懷舊點心
薑蔥蒸牛柏葉
鮮蝦韮菜餃

呢個做得唔多錯,皮唔過淋蝦肉爽口彈牙~

炒銀針粉

呢個完全唔得,用雜豆+蛋炒,古古怪怪。
炸蝦角

好大粒,不過過咗氣淋咗!

豉汁蒸鳳爪
我發覺我都幾愛啜腳趾~

味菜蒸大腸

唔係度度有得食呀!!鍾意食嘅人就好愛囉!
新鮮出爐炸魷魚鬚
熱辣辣脆卜卜好好味!

馬拉糕

特點算五:食飽可以去睇西洋菜田!
2017-06-25
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$90 (Breakfast)