janice_lamlam
Level 2
2015-07-27
7K views
Follow
又到星期五晚約朋友聚一聚既時間我地想食韓國野,咁有位朋友就建議食outdark,上openrice睇過好似都ok喎,就決定食呢間啦!我7點先收工,而朋友A好好人6點半就去左攞位,都要等一個鐘先入得可想言知間野幾咁多人~好彩我地7點半去到既時候朋友已經等到位啦
柚子味米酒
我地未到既時候朋友已經叫左d野食,首先飲番杯柚子味既米酒先~佢d米酒係一大碗架,要自己分落隻碗到~柚子味既米酒飲落去好似柚子茶咁,甜甜地冇乜酒味,我好鍾意呀,岩哂女仔飲~之後我地仲叫多左個香蕉米酒,呢個酒味重d,飲落仲會食到d香蕉茸,一樣咁好味
自家製飯團
跟住呢個係自家製既飯團,一大碗飯+紫菜要自己包成一舊舊食,店家好貼心咁俾埋手套,咁就唔怕整到對手痴lup lup啦~呢個飯團都係好好味~
辛辣麵
辛辣麵
跟住呢個係辛辣麵既物體~佢個樣紅噹噹,但食落又唔係好辣咋喎,都幾好食既,有d似自己係屋企煮既辛辣麵
炸雞+薯條+薯格
跟住呢個係我覺得全晚最最最好食既野!炸雞+薯條+薯格,唔好睇佢個樣好似普普通通咁,事實上你只要食左一啖就會停唔到口炸雞我地揀左甜酸味,佢炸得啱啱好又夠熱辣辣,個調味又好好味喎,可以話係我食過最好味既炸雞!至於薯條同薯格又係熱辣辣,上面仲鋪滿左芝士粉,呢個芝士粉簡直將d薯條既味道提升咗去另一個level,我幾乎想一個人食哂成碟咁滯,呢個真係冇得輸大家一定要叫黎試下~
芝士雞肉鍋(+年糕)
跟住我地仲叫左兩盤呢啲芝士鍋,一個跟雞肉一個跟豬仔骨,超超超好味!我之前係韓國食左個差唔多既芝士鍋覺得好好食,但so far係香港食到果d完全都冇韓國果種風味,而outdark呢度果個冇9成都有8成半,係超好味芝士溝埋d肉食,係好heavy但我唔理得咁多啦~~~我地仲加左年糕串,點左d芝士食又係好好味,大家記住要加呀!側邊仲有蛋、芝士粟米、泡菜同番薯茸,食哂成盤我地都飽到行唔郁啦

整體黎講呢間野真係超好食,味道又夠正宗~環境都幾正架,黑黑地既環境播埋k-pop,鋪頭仲有oppa幫你夾野食,又係無得輸可惜因為太多人等位我地只係食得個半鐘,希望佢快d開分店啦,我下次一定會再黎!
Ratings