2024-04-16 0 views
Outdark這間餐廳位於香港尖沙咀的H8商業中心17樓,係一家以韓國傳統為主題的餐廳。剛好當天做完運動想吃點辣的 決定嘗試呢間book mark了很久的餐廳。韓式炸雞Outdark的韓式炸雞外皮酥脆,內部肉質嫩滑,但並沒有給我留下深刻的印象。它的味道中規中矩,沒有特別突出的特點。如果你只是想填飽肚子,這裡的炸雞是個不錯的選擇。韓式辣豬肉Outdark的韓式辣豬肉口味還不錯,但也沒有什麼特別之處。辣度適中,肉質鮮嫩,但缺乏令人驚艷的風味。如果你喜歡辣味,這道菜還是可以一試。總括來說,Outdark的食物質量中等,價格正常 如果你只是在尖沙咀想隨便吃點韓國料理,這裡是個不錯的選擇。但如果你追求更高的味覺享受,或許還有其他更好的選擇。另外收到電郵說我曾經進行過試食優惠才出此post可惜事實係用真金白銀俾錢食的:-)

韓式炸雞

韓式辣豬肉

總括來說,Outdark的食物質量中等,價格正常

另外收到電郵說我曾經進行過試食優惠才出此post
可惜事實係用真金白銀俾錢食的:-)

2024-04-06
2024-04-02 437 views
有feel韓國菜,記得上一次食已經2018年!環境裝修依然一樣 回憶返曬黎~今次同幾個朋友聚會,可以叫多幾樣🤪🧀🐣芝士炒雞炸雞加埋年糕+超多芝士極度邪惡!旁邊有不同配料~!泡菜,雞蛋,紫菜包飯同菠蘿🍍🐮烤牛肉飯捲正正常常~🐟串串魚糕湯分量都幾多,夠4-5個人share~
有feel韓國菜,記得上一次食已經2018年!
環境裝修依然一樣 回憶返曬黎~
今次同幾個朋友聚會,可以叫多幾樣🤪

🧀🐣芝士炒雞
炸雞加埋年糕+超多芝士極度邪惡!
旁邊有不同配料~!
泡菜,雞蛋,紫菜包飯同菠蘿🍍

🐮烤牛肉飯捲
正正常常~

🐟串串魚糕湯
分量都幾多,夠4-5個人share~
2024-03-16
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
2024-03-28 394 views
尖沙咀一直都係韓式餐廳林立,Outdart係人氣過江龍之選。除左炸雞啤酒之外仲有其他熱門選擇。 🌕🌕🌕🌕🌑東萊海鮮煎餅一般煎餅都係主要用粉去做底,Outdark嘅東萊海鮮煎餅係用左唔少野菜做餅底,配合海鮮煎香左一樣好惹味。 🌕🌕🌕🌕🌕豬腳韓式炆豬腳一直都係賣飛佛,配合醬料味道濃郁,伴以生菜減輕油膩感。 🌕🌕🌕🌑🌑米酒傳統韓米酒未必啱香港人口味(喺韓國好似都唔太受後生一代歡迎),但係如果想感受傳統韓式氛圍都值得一試。

🌕🌕🌕🌕🌑東萊海鮮煎餅

米酒
東萊海鮮煎餅
豬腳
2024-03-19 591 views
由於台灣朋友日前嚟香港,佢話好想食韓國嘢! 😆當日我哋又喺尖沙咀,咁就上網睇吓邊間韓國炸雞好食啦! 最後我哋揀咗人氣爆燈嘅 Outdark! 好彩嘅係我哋好早去到唔需要排隊等好耐! 餐廳要人齊先可以入座,限時只有90分鐘😅 炸雞種類都有5 款,仲可以叫half half 👍🏻我地諗左一陣,驚叫太多食唔哂....所以我哋只叫了雙拼炸雞( 全份), 我們點的是甜辣炸雞 和香蒜蜜糖炸雞😋兩個人食好飽啊😆總結:餐廳燈光比較昏暗,而且冷氣比較弱,食物好,但服務有待改進😂

最後我哋揀咗人氣爆燈嘅 Outdark!

炸雞種類都有5 款,仲可以叫half half 👍🏻

兩個人食好飽啊😆

• 雙拼炸雞
2024-02-24 979 views
炸魷魚好正好好味🤤🤤店員仲會好細心咁剪開炒年糕好煙韌,入面仲有蝦、魚糕同埋菜。normal嘅辣度都OK,唔食得辣嘅都應該可以芝士融融地,可以擺嚟沾年糕同炸魷魚
炸魷魚好正好好味🤤🤤店員仲會好細心咁剪開

芝士融融地,可以擺嚟沾年糕同炸魷魚
海鮮炒年糕
海鮮炒年糕
2024-02-18 778 views
朋友約我試尼間韓國野,真係超級多人,門口排滿晒人,入面個個裝飾真係幾靚又特別,好有feel。叫左個芝士雞同麵,兩個人食份量夠晒,芝士份量好多,炸雞加埋年糕真係絕配。個麵撈埋d醬都好正。
2024-02-13 507 views
幾年前已經嚟食過嘅outdack之前因為疫情成日都take away返屋企食趁住今日同屋企人喺尖沙咀就特登成家上嚟一齊懷緬一下食個飯叫咗蜜糖炸雞全份以前最鍾意食嘅炸雞今日有少少失咗水準個雞嘅味道好似冇以前咁新鮮變咗冰鮮嘅感覺反而豬腳仍然保持住嗰個美味全盤500 gram最後四個人食淨得返一條骨連喺豬腳下面嘅配菜都好好食是個人一份炸雞再加埋個豬腳再食埋個飯糰已經飽飽店裏面嘅侍應都係韓國人整個感覺都好似而家喺明洞食緊炸雞咁整體嚟講都係一個好好嘅體驗
幾年前已經嚟食過嘅outdack

整體嚟講都係一個好好嘅體驗

2024-02-13
  • 豬腳
2024-01-26 552 views
今次約咗朋友去食飯,大家都鍾意韓國菜嘅關係,就揀咗呢一間位於尖沙咀H8 嘅韓國餐廳!一去到呢間餐廳有少少驚訝,因為入面比較暗,用手機影出嚟,畢竟電話幫我調光咗,但係實際其實係暗過一般嘅餐廳嘅,用餐環境都比較嘈,不過整體都算有氣氛同埋舒服。由於朋友同我兩個人都唔係太食得多嘢,所以我哋點咗比較簡單嘅菜式,包括半分蜜糖炸雞以及香腸年糕同埋泡菜煎餅。泡菜煎餅嚟講,我覺得一入口都幾好味,不過鹹咗啲同埋好油。蜜糖炸雞同埋香腸年糕放埋咗一齊哈哈😂我覺得年糕係外脆內軟,口感相當出色。炸雞都算幾好味嘅,係正常發揮嘅韓式炸雞!半份大概有四件雞,加埋啲薯條🍟咁樣食落去都幾飽!總括嚟講今次都係開心愉快嘅用餐體驗,今次咁樣食飯叫咗$330嘢,價錢嚟講係不過不失!不過食完之後成身油煙味同埋好口渴🙃🙃🙃

泡菜煎餅嚟講,我覺得一入口都幾好味,不過鹹咗啲同埋好油。
泡菜煎蛋餅

蜜糖炸雞同埋香腸年糕放埋咗一齊哈哈😂
香腸年糕

我覺得年糕係外脆內軟,口感相當出色。

2024-01-11 584 views
🦖有氣氛韓國餐廳✨尖沙咀咁多間韓國餐廳,呢個個人認為係最好食既韓國菜之一味道真係好正宗,好似去咗韓國一樣,聽聞老闆係韓國人而且,環境氣氛真係好好無論係一家大細定一班朋友都好適合背景播住K-Pop音樂,燈光比較昏暗枱與枱之間唔算逼,坐得舒服不過環境係比較嘈吵另外,仲有吊燈同埋心型鎖牆比人打卡👍🏻雖然呢度最出名炸雞,但我地冇試到,反而試左其他,都覺得好驚艷芝士炒辣雞韓式甜辣炒雞真係好好味,仲有大量嘅芝士同年糕店員會幫你將溶左既芝士捲埋辣雞口感好豐富,而且旁邊仲有泡菜、雞蛋另外配埋紫菜飯好滿足!完全同韓國食既係一模一樣芝士牛肉紫菜包飯超級足料,有牛肉、芝士、蘿蔔、蛋等配菜芝麻油味非常之香!

🦖有氣氛韓國餐廳✨

尖沙咀咁多間韓國餐廳,呢個個人認為係最好食既韓國菜之一
味道真係好正宗,好似去咗韓國一樣,聽聞老闆係韓國人

而且,環境氣氛真係好好
無論係一家大細定一班朋友都好適合
背景播住K-Pop音樂,燈光比較昏暗
枱與枱之間唔算逼,坐得舒服
不過環境係比較嘈吵
另外,仲有吊燈同埋心型鎖牆比人打卡👍🏻

芝士炒辣雞
韓式甜辣炒雞真係好好味,仲有大量嘅芝士同年糕
店員會幫你將溶左既芝士捲埋辣雞
口感好豐富,而且旁邊仲有泡菜、雞蛋
另外配埋紫菜飯
好滿足!完全同韓國食既係一模一樣

芝士牛肉紫菜包飯
超級足料,有牛肉、芝士、蘿蔔、蛋等配菜
芝麻油味非常之香!
2023-12-21 692 views
請岳父岳母試下韓國餐廳,網上訂唔到唯有6pm前walk-in 踩上去試下, waiter的英文唔太好但都溝通到, 成功訂左位, 要90分鐘交枱。呢餐飯好滿意,太座話好食,會再來!雖然岳父覺得4個人成仟元有啲貴,但我覺得值得,說這家是真正的韓餐廳。環境:整個場地不大,桌椅很緊凑, 熱鬧但也不顯得擠, 色調較幽暗。講粵語的小姐姐幫我們點菜, 如實話我們點得可能有點過量會吃不完建議炸雞改成半份。 最後四人點了五樣菜 。太飽了太飽了 ,沒想到份量不小。推介: 炸雞雙拼 原味 / 海鮮煎餅(👍必食)/***年糕👍👍 / 炸醬面

太飽了太飽了 ,沒想到份量不小。

2023-12-21
  • 海鮮煎餅
  • 雙拼炸雞
  • 炸醬麵
2023-12-11 429 views
臨時約左朋友一齊食炸雞,兩個人都揀左呢間。炸雞好脆好多汁,炸醬麵夠曬味同醬,啲酸蘿蔔都夠酸好開胃,兩個人叫兩樣嘢食唔曬,份量好足。環境好好,卡位周圍都係聖誕裝飾,好啱打卡同影相。
2023-12-11
2023-11-26 421 views
滋味韓國🇰🇷料理!呢間鋪真係我的最愛😍要芝士炒雞試下味道👅有少少甜辣嘅感覺,但係又唔會話好辣王牌炸雞都係留返下次先食食炒雞有芝士仲有配菜一齊上真係好滿足爐邊蛋、芝士、泡菜、菠蘿粒同紫菜飯撈芝士都唔使自己搞,有人可以幫真係坐喺度等食就可以,坐定定啦!加醬都唔使本身嗰條味已經好夠,同埋呢度仲有米酒可以飲酸酸甜甜好開胃口感好厚實,感覺好好必嗌嘅飲品呀,同埋飲落我無覺得佢係有罪惡感~原來仲有好多韓國靚女係呢度✌🏻
滋味韓國🇰🇷料理!
呢間鋪真係我的最愛😍

要芝士炒雞試下味道👅
有少少甜辣嘅感覺,但係又唔會話好辣
王牌炸雞都係留返下次先食
食炒雞有芝士仲有配菜一齊上真係好滿足

爐邊蛋、芝士、泡菜、菠蘿粒同紫菜飯
撈芝士都唔使自己搞,有人可以幫
真係坐喺度等食就可以,坐定定啦!
口感好厚實,感覺好好
必嗌嘅飲品呀,同埋飲落我無覺得佢係有罪惡感~
原來仲有好多韓國靚女係呢度✌🏻
2023-11-23 207 views
這家炸雞店的味道真是讓人驚艷!炸雞外皮酥脆金黃,咬下去卻保持著多汁的口感,完美的揉合了鹹香和微辣的調味,令人回味無窮。每一塊雞肉都經過精心挑選和處理,肉質鮮嫩彈牙,絕對是饕客的最愛。無論是單吃還是搭配醬料,都讓人欲罷不能。這種美味的炸雞,真是忍不住一再光顧!
2023-11-17 399 views
同朋友去開尖沙咀行街🛍️一人6行·4大2 BB 就嚟左依間來自韓國超人氣嘅炸雞餐廳🇰🇷朋友已經食過幾次,都話性價比好高😊店內環境闊落乾淨,而且裝飾都好有心機,有鎖鑰牆和燈飾🌟勁有氣氛~心情即刻放鬆哂❤️🌟雙拼炸雞加脆薯王依個真係必叫之選❤️炸雞外脆內軟,肉汁鮮嫩🤤蒜香超級惹味,甜辣醬汁開胃之選,不會太辣😋食完一件又想再食多件✨薯條同薯格簡直係冇得輸✌🏻DIY飯團依個DIY飯團真係小朋友大愛之選❤️蟹子可分開另上,店內亦貼心附上手套。小朋友自己用手手搓成波波球😊又有得玩,又有得食🤭大人就可以專心傾偈炭豚飯卷超級足料,而且包得好好👍🏻唔會散開哂,豚肉烤得非常香🤤酸蘿蔔唔會太酸太甜,食完依碟仲想再叫多碟牛卷試下🤗蜜桃梳打蜜桃味正常唔算太甜,加埋梳打好爽呀🤩

🌟雙拼炸雞加脆薯王

DIY飯團

炭豚飯卷

蜜桃梳打
蜜桃味正常唔算太甜,加埋梳打好爽呀🤩

2023-11-08 255 views
約了大學同學食飯,為了方便大家,選了尖沙咀,記得好耐之前食過旺角分店,印象不錯,所以就揀呢間啦星期日生意不錯,坐無虛席,裝修都幾浪漫今次叫了串串魚糕鍋,芝士炒雞,泡菜餅,原本叫了牛肉飯卷,但因為漏單,唔等了🤣串串魚糕鍋都幾大鍋,份量都唔少,有gas爐煲住,幾啱冬天食,感覺食完會暖笠笠🥰芝士炒雞,好睇又好食,超多芝士,配料都多,有蛋,泡菜,紫菜飯,又係有gas 爐,突然間覺得張枱好細😂,首先要加熱融化芝士,之後店員會過來將雞肉同芝士混在一起,份量都幾多,幾滿足泡菜餅都不錯,值得叫雖然我哋唔係食炸雞,但係啤酒唔少得,見到hoegaargen做特價,188 for 6,98 for 3,最後都係叫左9支,盡興而歸韓國菜來說,呢間都係唔錯既選擇👍

星期日生意不錯,坐無虛席,裝修都幾浪漫

泡菜餅都不錯,值得叫

韓國菜來說,呢間都係唔錯既選擇👍
2023-11-05
  • 芝士炒雞