男友知道我鍾意食「蠔」又正值白色情人節所以就帶我嚟食「蠔」啲入到餐廳發覺枱數唔多但每張枱都好寬敞昏暗嘅燈光好浪漫好適合情侶一坐低就受到侍應Samuel好熱情嘅招待 談吐大方又風趣幽默 好識搞氣氛Samuel逐一介紹是日優惠生蠔買一送一嘅品種 口感 原產地因為男友唔算非常喜歡生蠔所以只點左2款creamy淺嘗右邊:Namibia (南非) $68 - 口感creamy 左邊:Mermaid (法國) $75 - 法國少數比較creamy既品種 海水味重 餘味鮮甜頭盤:Hokkaido Scallop Delights $198帶子兩食:調過味既生帶子tartare+輕微香煎帶子 主菜:Sea urchin and Crab meat Linguine $258 扮細食既我表示要同男友share餐廳好細心地 上菜時巳幫我地分左2碟上Cream sauce 夾雜鮮甜既蟹肉 香濃而不膩 海膽亦都好夾甜品:自家製Tiramisu $98本人no.1至愛甜品:層次分明 微微濕潤的口感+濃郁rum酒味不過如果口感再濕潤就完美(不過可能太濕潤會影響賣相)點甜品時Samuel問我地有無咩message
男友知道我鍾意食「蠔」
又正值白色情人節

帶子兩食:調過味既生帶子tartare+輕微香煎帶子

扮細食既我表示要同男友share
餐廳好細心地 上菜時巳幫我地分左2碟上

甜品:自家製Tiramisu $98
不過如果口感再濕潤就完美(不過可能太濕潤會影響賣相)

甜品時Samuel問我地有無咩message 想寫係伴碟
見我地無咩idea 就提議由佢地自由發揮
我諗住都係寫吓字咁
點知一上碟就見tiramisu 隔離畫左一隻抱住心心既snoopy
嘩 好sweet !而咁啱我又係snoopy fans 真係又驚又喜!

Samuel表示係佢畫既 佢話幾年前作為artist既佢想搞搞新意思 就開始用Choco pen畫伴碟 宜家作為興趣而又想除左口感既享受 將視覺快樂帶比客人 💕

Tiramisu

因為想再欣賞samuel既畫工 決定再encore tiramisu
今次係一朵立體十足既玫瑰花 寫住”love forever 2019”
玫瑰花既葉同莖既刺都無忽略👏🏿
Samuel 仲好識講笑話 其實搞咁多野係男友暗地安排
真係食得開心又窩心

食物質素同外觀一流 但餐廳既服務我覺得最令我留下最佳印象
其實其他waiter都好周到 服務好純熟
除左多謝金主男友 更多謝你地對服務既堅持 一定會再encore
2019-03-14
右:南非Namibia  左:法國mermaid
Hokkaido Scallop Delights
  • 生蠔
  • Oyster
  • Sea Urchin and Crab Meat Linguini
  • Desserts
  • Hokkaido  scallop  delights