2021-07-05 1404 views
6月頭食,忙到而家先得閒寫食評。硬照影得唔多,淨係記重點嘢食。星期六午餐,用匯豐卡埋單,一人$330左右。食呢間係因為阿妹想食長腳蟹,午餐又平d.長腳蟹有海水味,不過拆得唔叻所以肉碎碎咁。意外地食咗好多麵包蟹,蟹蓋多膏,蟹鉗啲肉又大又鮮甜,可能因為之前未食過麵包蟹啦,所以覺得好驚喜!青口正常,蝦就冇試。佢有個小櫃檯提供心太軟仔,細細份淺嘗輒止,配埋球雪糕,冰火兩重天,連我麻麻地古力都覺得好正!杯裝甜品麻麻地。班蘭蛋糕、栗子蛋糕、莓味蛋糕就很不錯,濕軟得黎唔會過甜,引人一啖又一啖咁食 。本身以為自己會食得最多cheesecake,因為次次都會喺自助餐係咁食,點知今次畀莓味蛋糕深深吸引。朱古力小甜筒就冇乜興趣。芝士西蘭花冇得輸。全場full曬,但侍應人手都相當足夠,態度都很不錯。性價比都算係咁,冇令我失望。
6月頭食,忙到而家先得閒寫食評。
硬照影得唔多,淨係記重點嘢食。
星期六午餐,用匯豐卡埋單,一人$330左右。

芝士西蘭花冇得輸。

2021-06-06
$330 (Lunch)