我個朋友又要返sogo賣酒, 又要去銅鑼灣探佢班,周圍搵嘢食等埋佢放工唔使咁辛苦。 見到有間喺地牢嘅叫做(三川居酒屋) 好似幾正咁,要入去食下。豆腐薯仔沙律,啲芝麻醬係我嘅最愛,撈咩都咁好食。秋刀魚刺身 喺日本市場嘅秋刀魚已經買少見少 ,秋刀魚刺身仲要係即日由日本漁市場空運到港, 味道鹹鹹地 ,魚肉結實兼有質感。姿燒日本魷魚筒, 就咁食魷魚筒冇乜味,加上店內秘製醬汁,相當惹味。大阪難波牛肉石頭飯,爆香咗個洋蔥特別好食,加上大量嘅黑椒同埋充滿肉味嘅牛肉片撈埋一齊食,已經停唔到口。雞丸野菜豆腐鍋,食完咁多肉類,當然要食多啲蔬菜均衡飲食啦。自家製芝麻雪糕,好重芝麻味。餐牌上有好多不同種類的菜式,仲有(二人前,大滿足套餐$398非常抵食。

豆腐薯仔沙律,啲芝麻醬係我嘅最愛,撈咩都咁好食。

雞丸野菜豆腐鍋,食完咁多肉類,當然要食多啲蔬菜均衡飲食啦。

自家製芝麻雪糕,好重芝麻味。

Type of Meal
Dinner