2020-07-11 2683 views
我同女友喺旺角行完街又到食晚飯時間,但唔想食得太飽,所以嚟到七神福和食亭,食下串燒、壽司等冇咁飽肚嘅食物。我同女友坐喺八人枱,餐廳用日式屏風形狀既隔板分隔兩枱人,散發日本文化氣息之外,又可以達致安全。- 自選壽司🍣自己對居酒屋既壽司無乜期望,吞拿魚普普通通,火灸和牛壽司唔係太多油脂,但肉質幾細嫩,油甘魚壽司最喜出望外,味道非常甘甜。- 芝士燒天婦羅蟹腳卷芝士、沙律醬加三文魚籽非常邪惡,中間係脆口天婦羅蟹腳,鹹、甜、脆集於一身。- 芝麻鰻魚卷壽司卷切成六件,size啱啱好可以一件放曬入口,而且唔會太狼狽。鰻魚燒到香噴噴,加左芝麻更香,同時青瓜中和濃味既鰻魚。- 免治雞肉串外皮幾焦香,軟骨添加少少嚼勁,肉質結實,塗上表皮既燒汁唔會太甜。- 燒肉帶子串帶子唔係太大粒,但燒得啱啱好。- 海老天婦羅天婦羅炸粉略嫌有啲厚,但係夠脆身同唔油膩,同時嘗到蝦嘅鮮甜。- 黑松露海膽茶碗蒸茶碗蒸果然真材實料,蒸蛋上面放咗海膽,口感滑溜兼味道豐富,同時滲透黑松露清香。- 柚子乳酸波子汽水大杯到難以置信,兩個人都飲唔晒🤣- 富士蘋果雪葩蘋果雪葩以原個水果呈上,雪葩口感綿滑,水果味道天然。價錢非常親民,所以叫咗好

- 自選壽司🍣

- 芝士燒天婦羅蟹腳卷
芝麻鰻魚卷

- 芝麻鰻魚卷
芝士燒天婦羅蟹腳卷

- 免治雞肉串

- 燒肉帶子串
帶子唔係太大粒,但燒得啱啱好。
燒肉帶子串

- 海老天婦羅
海老天婦羅

- 黑松露海膽茶碗蒸
黑松露海膽茶碗蒸

- 柚子乳酸波子汽水
大杯到難以置信,兩個人都飲唔晒🤣

- 富士蘋果雪葩
蘋果雪葩以原個水果呈上,雪葩口感綿滑,水果味道天然。
柚子乳酸波子汽水

價錢非常親民,所以叫咗好多食物,最後飽到上心口,「神級居酒屋」呢個稱呼當之無愧😚
2020-06-28
芝麻鰻魚卷