2023-03-02
今日專程入大埔拜訪朋友,一齊食飯兼順便去大美督走走同踏單車~因朋友是大埔居住,佢推介在這餐廳食個Lunch先出發!餐廳門面很有型格,以黑色木屋為題,相信晚上更加帶出神秘的感覺,真的好少見到這種風格👍餐廳座位不多,只有2-3枱,我們很幸運可以坐到吧枱位置,可一邊觀賞一邊享受食物!大家都不想傷腦筋,於是叫了廚師發辦@ 入門版$588開餐前,先來兩杯生啤乾一杯!🍻KiRIN麒麟啤+Sapporo沙律🥗好特別,用黑醋柚子打氣泡沫,好有心思,再配上蕃茄,菠蘿,三文魚,真係唔捨得食🫣海鮮鐵板二品👍黑松露扇貝牛油+黑松露,呢個sauce簡直就是絕配,再加帶出扇貝的鮮甜味蒜蓉燒鮑魚非常新鮮爽口,滿滿的蒜蓉,大飽口福!鐵板燒肉類一品我哋每人各點一款,豬肉&雞肉⭕️肉類烹調得剛剛好,唔會過熟~⭕️雞扒好Juicy,調味剛剛好,未食已經聞到香噴噴⭕️豬肉係厚切,仲好肉嫩,唔會過韌加上攞盤好精緻,都會令人心情愉快😊主食大蝦炒飯🍤雞蛋加飯粒都炒到金黃色,美味極之!甜品🍮以*金箔紅豆多士*作為圓滿的結尾~香濃的紅豆蓉,不會太甜膩📍 燚 (大埔)大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖⏰逢星期一休息星期二~日 :12:00-
開餐前,先來兩杯生啤乾一杯!🍻
KiRIN麒麟啤+Sapporo
沙律🥗
好特別,用黑醋柚子打氣泡沫,好有心思
,再配上蕃茄,菠蘿,三文魚,真係唔捨得食🫣
黑松露扇貝
蒜蓉燒鮑魚
非常新鮮爽口,滿滿的蒜蓉,大飽口福!
鐵板燒肉類一品
我哋每人各點一款,豬肉&雞肉
⭕️肉類烹調得剛剛好,唔會過熟~
⭕️雞扒好Juicy,調味剛剛好,未食已經聞到香噴噴
⭕️豬肉係厚切,仲好肉嫩,唔會過韌
加上攞盤好精緻,都會令人心情愉快😊
主食
大蝦炒飯🍤雞蛋加飯粒都炒到金黃色,美味極之!
甜品🍮
以*金箔紅豆多士*作為圓滿的結尾~
香濃的紅豆蓉,不會太甜膩
📍 燚 (大埔)
大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖
⏰逢星期一休息