2009-02-22 55 views
去完<廣成冰室>食0左個下午茶之後, 祖安就話不如趁依家早, 去大埔食<陳漢記>. 雖然我唔係好肚餓, 不過之前兩次想去光顧的時候都好多人, 而且見祖安咁想食, 就去啦. 其實多有多食, 少有少食, 都冇問題的, 最緊要係開心!!! 1. 艇仔粥($19) ~ 因為牙有d 痛, 所以就食粥啦, 同埋聽人講呢度d 粥都幾出名0架, 最後我叫0左艇仔粥, 真係好多料0架喎(有魷魚, 碎肉, 豬片等等). 仲有我覺得佢會將d料同埋d粥一齊加埋再煲先攞出0黎, 因此d粥都唔會淡"某某", 好味道!!! 2. 牛肉肉片煲仔飯 ($35) ~ 首先好有飯香啦, 正!!! 牛肉夠曬嫩滑, 豬肉都唔錯, 不過就略厭太大舊, 係呢度就減0左少少分. 但整體都好味的!!!整體評價:粥飯都好味, 下次試腸粉!!!

整體評價:粥飯都好味, 下次試腸粉!!!
艇仔粥
牛肉肉片煲仔飯
艇仔粥
牛肉肉片煲仔飯
  • 牛肉煲仔飯!!!