2019-03-23 210 views
之前黎過福丸一次食日本嘢幾滿意,臨走時見到原來房仔入面仲有得食鐵板燒,今次特登返黎試下!嗌咗個鐵板燒鮑魚餐,菜式幾豐富又唔算太貴。前菜除左賣相精緻外,仲好清新開胃,頓時胃口大開🤪店員剛呈上海鮮盆嘅時候我地都不禁嘩然!飽魚超!大!隻!足足有一個拳頭咁大,上盆時仲好生猛新鮮,而且仲非常濕潤有光澤👍🏻 師傅烹調前會先詢問我地要厚切定薄切,只見佢手藝相當純熟的將鮑魚同粒貝分件再炒香,兩者口感爽脆,加埋香口嘅調味,令人不禁一口接一口!鵝肝配無花果黑醋鵝肝油潤且入口即融,油脂味好香!加埋伴碟嘅多士同黑醋一齊食,中和油膩感。美國安格斯肉眼師傅將牛肉切粒,放上印咗logo嘅麵包上,賣相吸引。牛肉粒脂肪肉質比例非常均勻, 唔會太肥膩,嫩滑中帶點咬口,牛肉味道香濃,配埋蒜片食一流!炒時令野菜野菜炒得好爽脆之餘調味亦做得唔錯,食落香口惹味👍🏻櫻花蝦炒飯飯炒得粒粒分明唔會太濕潤,加咗櫻花蝦令原本帶點煙韌嘅飯更有口感!雖然已經食到飽飽地,但都係讓人忍唔住一口接一口!甜品好奇心驅使揀咗雪糕,因為店員話原來係wasabi 味😱 食落去真係有股 wasabi嘅味道 辣辣地但不嗆喉,而且出奇地用作雪糕黎講一d違和感都無

嗌咗個鐵板燒鮑魚餐,菜式幾豐富又唔算太貴。

前菜除左賣相精緻外,仲好清新開胃,頓時胃口大開🤪

鵝肝配無花果黑醋

美國安格斯肉眼

炒時令野菜
野菜炒得好爽脆之餘調味亦做得唔錯,食落香口惹味👍🏻

櫻花蝦炒飯

甜品
好奇心驅使揀咗雪糕,因為店員話原來係wasabi 味😱 食落去真係有股 wasabi嘅味道 辣辣地但不嗆喉,而且出奇地用作雪糕黎講一d違和感都無仲幾好食🤪