和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
睇《進擊昇龍道》,見到金剛同張秀文係咁食飛驒牛,真係口水都流埋。要即刻飛去日本食就無可能架啦,但之前lunch行過呢間「和牛燒肉‧純」,見到佢主打飛驒牛,就決定黎試一試。「和牛燒肉‧純」午飯時間都幾full,最好訂左位先黎,walk in既話隨時無位。餐廳裝修簡潔,入面全部係個室,全部都有間隔,私隱度高。餐牌選擇算多,可以燒烤,嫌麻煩既,亦可以揀唔駛燒既定食,悉隨尊便。我一早睇中呢個做緊特價既日本和牛小排肉定食($88),而富貴同事就揀左貴少少既胸外腹定食($110)。牛肉黎啦,定價較貴既胸外腹定食(中及下)明顯脂肪分布比例靚好多。食起上黎,我既小牛排(上)有好少好少渣,質素中上;同事既胸外腹就軟腍好多,香滑無渣,靚野黎,果然係一分錢一分貨。除左肉之外,套餐入面仲有前菜、白飯同湯,確保飽肚。餐廳需要加一,每人大約100蚊落樓,有少少肉赤,但偶然一餐,都OK啦。
除左肉之外,套餐入面仲有前菜、白飯同湯,確保飽肚。