2014-08-22 6681 views
因為朋友成日推介,見放假就約埋朋友一家大細去北角打邊爐試下,環境唔錯,衛生情況都可以接受。我地叫左鴛鴦湯底係麻辣同清湯,因為有中意食辣既外國人同有小朋友,一問之下發現原來朋友一早已經訂左生蝦刺身,每隻好似$20-30左右(睇隻蝦大細而定),幾香甜同整得幾乾淨,連小朋友都爭住食左幾隻,最後我地仲叫多左1Round,最少一人至少都食左兩隻。另外,不得不提既仲有呢個生牛肉刺身,真係拍得住日本食個D,小朋友唔敢食就拎去打邊爐食都一樣好好食,唔係我地大食,係真係好好食,我地前後加埋叫左3碟,每碟大約$300左右,抵食夾好食!講返佢個湯底,麻辣係真係愈食愈好食,辣得好過癮,而清湯都幾清甜,佢其他食材都係用靚料,洗得都好乾淨而且份量都足夠既,最好食佢侍應夠多有效率得黎又有禮貌,真係無得輸,我已經愛上左呢間野,而家唔知去邊打邊爐都會簡佢,真係好好味!捨得洗錢食野一定要試下,價錢真係完全稱唔上平,但抵食囉真係!
2014-08-10